Πρώτη ματιά στο Skoda Karoq

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας η Skoda θα αποκαλύψει επισήμως το νέο της κόμπακτ SUV και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου. Έστω και με τέρμα ζουμ.
Όπως είναι εύκολα ορατό, το Skoda Karoq έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία που το συνδέουν με το μεγαλύτερο αδελφό του, το Kodiaq. Στις λεπτομέρειες του Karoq αναγνωρίζει κανείς εύκολα την καινούργια γλώσσα σχεδιασμού της εταιρείας. Το εμπρός μέρος έχει τρισδιάστατο σχεδιασμό, ενώ η μάσκα με το χρωμιωμένο περίγραμμα και τις κάθετες διπλές γρίλιες υιοθετεί το τραπεζοειδές σχήμα που χαρακτηρίζει όλα τα SUV των Τσέχων. O σχεδιασμός των προβολέων είναι εμπνευσμένος από τη μεγάλη παράδοση της Βοημίας στις δημιουργίες από κρύσταλλο. Έτσι, η «κρυστάλλινη» διαμόρφωση των πλήρως LED προβολέων, σε συνδυασμό με τις 8 φωτεινές ζώνες που παραπέμπουν σε «βλεφαρίδες», δημιουργούν ένα μοναδικό φωτεινό αποτύπωμα. Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται και για τα πίσω σώματα, πιο συγκεκριμένα για τα φώτα θέσης, τα φώτα των φρένων και για αυτά της ομίχλης. Ο σχεδιασμός τους είναι χαρακτηριστικά στενός και ιδιαίτερος, ενώ σχηματίζουν και το χαρακτηριστικό περίγραμμα «C».
Τα πίσω LED φώτα σχηματίζουν το γράμμα “C”.
Το Skoda Karoq έχει μήκος 4,38μ., πλάτος 1,84μ. και ύψος 1,60μ. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2,63μ. εξασφαλίζει ευθυβολία στις υψηλές ταχύτητες και σταθερότητα στις στροφές, αποτελώντας ταυτόχρονα και μια ένδειξη για το ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Άλλωστε η Skoda φημίζεται για την εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων στα μοντέλα της και το Karoq δε θα αποτελεί εξαίρεση. Με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρα, η οποία αυξάνεται στα 1.630 λίτρα με την αναδίπλωσή τους. Σε συνδυασμό με τα προαιρετικά πίσω καθίσματα VarioFlex, το μέγεθος του πορτμπαγκάζ, με τα καθίσματα σε χρήση, κυμαίνεται από 479 έως και 588 λίτρα.
Το νέο Skoda Karoq θα αποκαλυφθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Μαϊου στη Στοκχόλμη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την 45λεπτη παρουσίαση του νέου μοντέλου από τις 18.00 μ.μ στο video που ακολουθεί: