Νέο Abarth 695 Rivale με 180 ίππους

Το Abarth 695 Rivale είναι ακόμη μια ειδική έκδοση που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Riva. Αυτή τη φορά στην “καυτή” έκδοση του 695 με τα σήματα της Abarth. Το νέο μοντέλο με το χαρακτηριστικό όνομα 595 Rivale θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό με κλειστή ή ανοιγόμενη οροφή και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην αποκλειστική διχρωμία του αμαξώματος μπλε και γκρι Riva. 
Μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το μοντέλο αυτό να ξεχωρίζει είναι το χρωμιωμένο φινίρισμα στις λαβές, το λογότυπο “695 Rivale” στην πόρτα αποσκευών και στους πίσω προφυλακτήρες, το χρωμιωμένο διακοσμητικό ένθετο στην πόρτα αποσκευών, όλα εμπνευσμένα από τους αεραγωγούς στα πιο σύγχρονα σκάφη της σειράς Riva.
Κάτω από το καπό του Abarth 695 Rivale βρίσκεται η κορυφαία εκδοχή του 1.400άρη turbo κινητήρα με 180 ίππους και 250 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας μια αναλογία βάρους/ισχύος αντίστοιχη ενός supercar: 5,8 κιλά ανά ίππο, με συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.045 κιλά. Όσο για τις επιδόσεις, το μικρό 595 κάνει το 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 225 km/h τελικής ταχύτητας.
Abarth 595 Rivale.
Ο στόχος του Abarth 695 Rivale είναι να υπερβεί τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και να αγκαλιάσει την άνεση και την πολυτέλεια της Riva. Παράλληλα, θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των οδηγών για συναρπαστικές επιδόσεις σε συνδυασμό με ένα υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας και κομψότητας. Το στιλ του είναι εμπνευσμένο από το νέο 56′ Rivale, ένα ανοιχτό σκάφος 17 μέτρων, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον ευέλικτα και προηγμένα σκάφη που έχει φτιάξει ποτέ η Riva.
Γι αυτό και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το ξύλο συνδυάζεται με μπλε δερμάτινα καθίσματα και μπλε πάνελ θυρών, μαύρα πατάκια με μπλε ένθετα και ταμπλό από ανθρακόνημα ή μαόνι. Παράλληλα, παρέχεται και το πακέτο “Μαόνι” για ακόμα πιο έντονη εμπειρία Riva, όπου περιλαμβάνεται η διακοσμητική φάσα στο ταμπλό, το δερμάτινο τιμόνι σε διχρωμία μπλε-μαύρο, όπου υπάρχει και το σήμα σε ξύλινη βάση, το μπλε δερμάτινο κάλυμμα του πίνακα οργάνων, το ξύλινο πόμολο λεβιέ ταχυτήτων και η ξύλινη πινακίδα.
Βίρα τις άγκυρες λοιπόν, με πλούσιο εξοπλισμό και μεταξύ άλλων μια εξάτμιση της Akrapović με απολήξεις εξάτμισης από ανθρακόνημα, φρένα Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και ανάρτηση Abarth by Koni με τεχνολογία FSD.
Abarth 595 Rivale.