WRC: Νίκη Neuville, 1-2 η Hyundai στην Πολωνία

Ο Thierry Neuville κέρδισε τον 3ο του αγώνα στο WRC για το 2017, στην Πολωνία, μετά από μια εντυπωσιακή μονομαχία με τον Ott Tanak. Ο Neuville με το Hyundai i20 WRC επικράτησε του Tanak με το Fiesta RS σε ένα αγωνιστικό event γεμάτο λάσπες, βροχές και δυνατούς ανέμους.
Ο Βέλγος οδηγός ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του στην Πολωνία από την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ωστόσο η ταχύτητα του Tanak αποδείχθηκε “άπιαστη”. Ο οδηγός της Ford τοποθετήθηκε στην κορυφή του αγώνα από την 2η ειδική διαδρομή της ημέρας, ωστόσο  στη 2η ειδική πέρασε μέσα από ένα απρόσμενο τμήμα λάσπης για να καταλήξει αρχικά σε ένα χαντάκι και μετά σε δέντρο! Έτσι ο Tanak έφερε το Ford Fiesta “κουτσαίνοντας” στο τέρμα, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο για τον Thierry Neuville, ο οποίος τερμάτισε στο βάθρο για 6ο αγώνα στη σειρά.
Όσο για τον Tanak, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που απέτυχε να τερματίσει στην Πολωνία, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται από το 2015 έως και σήμερα. Ο Hayden Paddon έκανε ένα εκπληκτικό 1-2 για την ομάδα της Hyundai, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν έπιασε το ρυθμό των ανταγωνιστών του. Ωστόσο, μια αλάνθαστη οδήγηση έφερε την ανταμοιβή μετά από τρεις ημέρες αγώνα, τοποθετώντας τον εμπρός από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ναι, και ο Ogier δεν έκανε την εμφάνιση που θα ήθελε η ομάδα της Ford, αφού είχε ένα θεαματικό γλίστρημα σε ένα γειτονικό χωράφι. Ακόμη κι έτσι όμως προηγείται κατά 11 βαθμούς του Neuville στη βαθμολογία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο Ogier στο δρόμο για την 3η θέση με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στο βάθος…
Ο Dani Sordo τερμάτισε στην 4η θέση, εμπρός από τον Stéphane Lefebvre, ενώ ο Teemu Suninen στο ντεμπούτο του στο WRC πέτυχε την 6η θέση με ένα ακόμη Fiesta RS της M-Sport. Οι Mads Østberg, Elfyn Evans, Andreas Mikkelsen και Juho Hänninen συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του αγώνα.
Το επόμενο ραντεβού για το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει δοθεί για τις 27-30 Ιουλίου, στη μαγευτική και ταχύτατη Φιλανδία.