Η BMW Concept Z4 μας φτιάχνει τη μέρα

Αυτή είναι η BMW Concept Z4, το πολυαναμενόμενο πρωτότυπο που αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα στο γκλαμουράτο Pebble Beach Concours d’Elegance, στην Καλιφόρνια.
Εκ πρώτης, η Z4 -έστω και ως concept- είναι μαγευτική και δείχνει πως η BMW ξέρει καλά να σχεδιάζει και να κατασκευάζει γνήσια σπορ αυτοκίνητα. Χωρίς να απαρνείται τη γνώριμη φιλοσοφία του μοντέλου, η νέα γενιά Z4 δείχνει πολύ σύγχρονη και δυναμική, ιδιαίτερα εμπρός. Για πρώτη φορά συναντούμε μεγάλες εισαγωγές αέρα και ανοίγματα στο πίσω μέρος των εμπρός φτερών, ενώ απολαυστικό είναι και το οπτικό αποτέλεσμα στο πίσω μέρος με τα οριζόντια φώτα.
Στη BMW Concept Z4 ξεχωρίζουν ακόμη στοιχεία όπως ο carbon πίσω διαχύτης, οι ζάντες 20 ιντσών, αλλά και διάφορα όμορφα στοιχεία στο εσωτερικό. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, ενώ μία ακόμη οθόνη εκτείνεται στην κορυφή της οδηγοκεντρικής κονσόλας. Τον σπορ χαρακτήρα ενισχύουν τα κόκκινα paddles για αλλαγές ταχυτήτων.
Η BMW μας έχει συνηθίσει τα concept της να περνούν με μικρές αλλαγές στην παραγωγή, συνεπώς και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πόσο κοντά σε αυτή τη Z4 Concept θα είναι και το τελικό αυτοκίνητο που θα δούμε μέσα στο 2018. Θυμίζουμε πως η Z4 εξελίσσεται από τη BMW σε συνεργασία με την Toyota, η οποία θα υιοθετήσει κοινά μηχανικά μέρη στο δικό της σπορ μοντέλο που θα αποτελέσει τη νέα Supra.
Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία για τους κινητήρες της νέας BMW Z4, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν στη βάση να βρίσκεται ένας 4-κύλινδρος 2-λιτρος με 195 ίππους και στην κορυφή ένας straight-six με περίπου 335 ίππους.