Η Alfa Romeo 33 Stradale γίνεται 50 ετών

Το θρυλικό μοντέλο της Alfa Romeo, η εμβληματική 33 Stradale αποτελεί ένα μείγμα τεχνολογίας και μοναδικού στυλ, εμπνευσμένα από τους αγώνες. Αυτή είναι μια υπέροχη κυρία, ετών 50.
Το μοντέλο-μύθος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 31 Αυγούστου 1967, την παραμονή του ιταλικού GP της Formula 1 στην πίστα της Μόντσα, και αποτέλεσε έκτοτε την ιδανική έκφραση σύνδεσης του αγωνιστικού κόσμου με τα αυτοκίνητα δρόμου. Η διαχρονική ομορφιά της 33 Stradale, δια χειρός Franco Scaglione, και η τεχνολογία δανεισμένη κατευθείαν από την Tipo 33, καθιστούν το μοντέλο ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά της Alfa Romeo και το κορυφαίο μέλος μιας οικογένειας αυτοκινήτων, γεννημένων για νίκες.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και το αντίστοιχο “Project 33”, που οδήγησαν την Alfa Romeo σε μια σειρά εκπληκτικών επιτυχιών, είναι τα τιμώμενα πρόσωπα σε μια ειδικά διαμορφωμένη έκθεση που έχει στηθεί στο Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo, στην περιοχή Αρέζε στο Μιλάνο. Η έκθεση βασίζεται στη λογική της ιστορικής αναδρομής “33 Σταθμών” που αναφέρονται στους κορυφαίους πρωταγωνιστές και τις επιτυχίες τους.
Το πρωτότυπο Alfa Romeo 33 Stradale, το κεντρικό πρόσωπο της συγκεκριμένης έκθεσης, βρίσκεται σε μόνιμη περίοπτη θέση στο μουσείο, ακριβώς μπροστά από την τεράστια φωτεινή οθόνη που απεικονίζει το DNA της Alfa Romeo. Η 33 Stradale είναι το μοντέλο που εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού ακόμα και σήμερα, καθώς είναι η επιτομή εκλεπτυσμένων μηχανολογικών και στυλιστικών χαρακτηριστικών. Γεγονός που ενσαρκώνεται σε μια από τις αγαπημένες εκφράσεις της μάρκας: “Η απαραίτητη ομορφιά”.
Η έκθεση που επιμελήθηκε από το Ιστορικό Μουσείο στο Αρέζε έχει τίτλο “33: La bellezza necessaria” (33: Η Απαραίτητη Ομορφιά) και είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 31 Αυγούστου. Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της 33 Stradale.