Audi RS 4 Avant με 450 ίππους

Η Audi παραμένει πιστή στις εκδόσεις επιδόσεων σε Avant αμαξώματα και αποκαλύπτει στη Φρανκφούρτη το νέο RS4 Avant, το station wagon που δε μασάει να τα βάλει με κορυφαία supercars. Πλέον βασισμένο στην τελευταία γενιά του A4, το νέο RS4 Avant χρησιομοποιεί biturbo κινητήρα 2,9 λίτρων με απόδοση 450 ίππων και 600 Nm ροπής!

Είναι ένα τετρακίνητο τέρας με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων που καταφέρνει και κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα. Έχει κόφτη στα 250 km/h, ωστόσο η Audi προσφέρει το προαιρετικό πακέτο RS Dynamic για τελική στα 280 km/h.

Ο biturbo κινητήρας του Audi RS4 Avant αποδίδει 450 ίππους.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το νέο Audi RS4 Avant είναι ελαφρύτερο κατά 80kg, εκεί στα 1.790 συνολικά. Ελαφρύ δεν είναι, αλλά δεν είναι και μικρό, αφού πρακτικά θα χωρέσει μια οικογένεια με όλες της τις ανάγκες. Για τους γρήγορους μπαμπάδες βεβαίως, η Audi προσφέρει ως έξτρα κεραμικά φρένα μαζί με άλλα καλούδια που θα μπορούσαν να αποτελούν εξοπλισμό ενός σύγχρονου supercar.

Το νέο Audi RS4 Avant θα διατίθεται στην αγορά της Γερμανίας από περίπου τις 80.000 ευρώ, τιμή αρκετά καλή για όσα είναι σε θέση να προσφέρει. Βέβαια για την Ελλάδα ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση τιμής, αν και με μια πρόχειρη εκτίμηση αυτή αναμένεται να φτάνει ή να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Ένα supercar για όλη την οικογένεια. Αυτό είναι το RS4 Avant.

 

Στο εσωτερικό του Audi RS4 Avant κυριαρχεί σπορ ύφος και πολυτέλεια.