Νέο Suzuki Swift Sport με turbo και 140ps

Επισήμως λοιπόν ήρθε η ώρα του Suzuki Swift Sport. Το μικρό αγριεύει και παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του, ωστόσο αυτή τη φορά έρχεται πιο δυναμικό με turbo κινητήρα και 140 ίππους!

Ανάμεσα στις ουσιαστικότερες αλλαγές του Swift Sport έναντι ενός τυπικού Swift, ξεχωρίζει το φαρδύτερο μετατρόχιο κατά 40 χλστ. και το χαμηλότερο αμάξωμα κατά 15 χλστ. Βέβαια κάπου εδώ λέμε και αντίο στον παλιό ατμοσφαιρικό 1.600άρη, ανοίγοντας το δρόμο στον μικρότερο αλλά αποδοτικότερο Boosterjet 1,4 λίτρων, με turbo και intercooler. Πέρα από την αυξημένη ισχύ κατά μόλις 4 ίππους, το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ εξασφαλίζει πολύ περισσότερη ροπή στα 240 Nm. Το νέο Swift Sport έχει και μειωμένο βάρος κατά 80 kg σε άμεση σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, ζυγίζοντας συνολικά 970 kg.

Διαβάστε τη δοκιμή του Suzuki Swift 1.2 CVT

Η Suzuki κάνει επίσης λόγο για βελτιωμένη αίσθηση στο 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ η νέα γενιά διαθέτει και μια πλειάδα σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικόνα στο εσωτερικό του Swift Sport, όπου παραδοσιακά κυριαρχεί το μαύρο με κόκκινες λεπτομέρειες στις ραφές, σε διάφορα ένθετα σε ταμπλό, πόρτες και καθίσματα αλλά και στο φόντο του στροφόμετρου.

Κόκκινες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του Suzuki Swift Sport.

 

Suzuki Swift Sport

 

Πίσω στο Suzuki Swift Sport παραμένει η διάταξη της διπλής απόληξης.

 

Suzuki Swift Sport

 

Suzuki Swift Sport με κινητήρα 1.4 Boosterjet και 140 ίππους.

 

Suzuki Swift Sport

 

Μικρότερος από τον προηγούμενη 1.600άρη, αλλά πιο αποδοτικός και πιο ροπάτος ο νέος Boosterjet.

 

Suzuki Swift Sport

 

Suzuki Swift Sport