5ο Φθινοπωρινό Ράλλυ με 35 συμμετοχές

Με 35 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου το 5ο Φθινοπωρινό Ράλλυ, ο 5ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ που διοργανώνεται στα Αθίκια Κορινθίας από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ).
Στις 2 ειδικές διαδρομές του αγώνα (που θα διεξαχθούν από 3 φορές) θα δοθεί μονομαχία μεταξύ των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος. Με το Νο 1 στις πόρτες θα αγωνιστούν οι επικεφαλής του θεσμού, Σωκράτης Τσολακίδης-Χάρης Δήμος με το Skoda Fabia R5 (φωτό), όντας “ζεστοί” από την άνετη νίκη τους στο πρόσφατο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Δεύτεροι στο πρωτάθλημα βρίσκονται οι Γιάννης Μπαντούνας-Κωνσταντίνος Σούκουλης που στο Φθινοπωρινό Ράλλυ θα κάνουν την πρώτη τους απόπειρα στην άσφαλτο με το Mitsubishi Lancer Evo VI και θα κυνηγήσουν τη νίκη. Σπεσιαλίστες στην άσφαλτο, οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X) θέλουν να αφήσουν πίσω τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο Δ.Ε.Θ. και να πρωταγωνιστήσουν στην Κορινθία, ενώ και οι τετρακίνητοι Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος (Subaru Impreza STi N14), «Αμερικάνος»-Παναγιώτης Κουκλιαμπής (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και Γιάννης Ζούνης-Νίκος Ιντζόγλου (Subaru Impreza STi N12) θα κινηθούν ταχύτατα.
Ο αγώνας είναι έξυπνα σχεδιασμένος, καθώς περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 84,54 χιλιομέτρων. Μάλιστα, οι απλές διαδρομές δεν ξεπερνούν τα 15 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το συνολικό μήκος του ράλλυ να είναι κάτω από 100 χιλιόμετρα, κάτι που σπάνια συναντάμε σε πρωταθληματικό αγώνα. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση στα Ίσθμια, ενώ η Κυριακή περιλαμβάνει 3 περάσματα από τις 2 ειδικές διαδρομές του αγώνα, τα Αθίκια και τον Άγιο Ιωάννη. Στις 15:24 τα πληρώματα θα τερματίσουν στην Πλατεία Αθικίων.