Η Porsche 911 GT2 RS γράφει νέο ρεκόρ στο ‘Ring

Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα του Nürburgring Nordschleife. Αυτή είναι η Porsche 911 GT2 RS, η νέα βασίλισσα του ‘Ring η οποία πέτυχε τον απίστευτο χρόνο των 6 λεπτών και 47,3 δευτερολέπτων. Είναι ταχύτερη και από την Porsche 918 Spyder εκεί μέσα, αλλά και από οτιδήποτε στον κόσμο μπορεί να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας για το δρόμο. Όλα αυτά μέσα σε ούτε 6 μήνες από τότε που η Porsche ανακοίνωσε επισήμως ότι σταματά να κυνηγά χρόνους στην “πράσινη κόλαση”. Ναι καλά…
Το ρεκόρ σημειώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και από τη στιγμή που η 911 GT2 RS πάτησε στο Nordchleife όλοι ήδη μιλούσαν ότι είναι ικανή να σπάσει το ρεκόρ που μέχρι χθες ανήκε στην Lamborghini Huracan Performante (6:52.01). Μάλιστα οι οδηγοί Lars Kern (δοκιμαστής της Porsche και οδηγός του VLN) και Nick Tandy (εργοστασιακός οδηγός της Porsche στο LeMans με την 919 Hybrid) που κάθισαν στο τιμόνι της κίτρινης GT2 RS πέτυχαν σχετικά γρήγορα χρόνο γύρου κάτω από τα 6,50 λεπτά και προχώρησαν σε σε 5 ακόμη πιο στοχευμένους γύρους ο καθένας. Τελικά ο Lars Kern ήταν αυτός που πέτυχε και τον τελικό ταχύτερο γύρο στα 6:47,3 και όχι άδικα, αφού είναι οδηγός στους αγώνες αντοχής VLN στο Nürburgring και νιώθει στο Nordschleife σα στο σπίτι του.
Το dream-team της Porsche στο ‘Ring.
Θυμίζουμε πως η GT2 RS είναι η ταχύτερη και ισχυρότερη Porsche 911 που κατασκευάστηκε ποτέ με 700 ίππους από έναν twin turbo flat six κινητήρα. 

Διαβάστε τα πάντα για την Porsche 911 GT2 RS

Αρκετά με τα λόγια όμως, ήρθε η ώρα για το full onboard video από την απίστευτη επίδοση της Porsche. Απολαύστε: