WRC: Ο Meeke κερδίζει στην Ισπανία, ο Ogier βλέπει τίτλο

Ο Kris Meeke κέρδισε το Ράλλυ Ισπανίας, το οποίο αποδείχτηκε ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της χρονιάς. Με το νέο Citroen C3 WRC, ο Meeke “έριξε” περίπου 18 δευτερόλεπτα στον δεύτερο Sebastien Ogier με το Ford Fiesta, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται σχεδόν αγκαλιά με τον 5ο παγκόσμιο τίτλο. Ο Ott Tanak από την τρίτη θέση έδωσε διπλό λόγο για πανηγύρια στην M-Sport που είδε δύο Fiesta στο βάθρο.
Ο Ogier μετά το αποτέλεσμα της Ισπανίας, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στη μεγάλη Βρετανία, ενώ η M-Sport χρειάζεται απλά έναν τερματισμό για να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές. Αν το πετύχει, αυτό θα είναι το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2007.
Ο μεγάλος αντίπαλος του Ogier, o Thierry Neuville, είχε ένα δύσκολο αγώνα το περασμένο Σαββατοκύριακο, εγκαταλείποντας με σπασμένη ανάρτηση στο Hyundai i20 WRC του και ταυτόχρονα από τη διεκδίκηση του τίτλου.
Μια ανάσα πριν τον 5ο του παγκόσμιο τίτλο είναι ο Sebastien Ogier.
Στα του αγώνα, αυτός διεξάχθηκε σε μικτό οδόστρωμα με χώμα αλλά και άσφαλτο. Το χώμα αρχικά δυσκόλεψε τον Kris Meeke, ο οποίος έδειξε το ρυθμό του στο ασφάλτινο κομμάτι κερδίζοντας τη μία ειδική διαδρομή μετά την άλλη. Δυνατός από το ξεκίνημα ήταν ο Tanak, ενώ ικανότατος αποδείχτηκε ο Andreas Mikkelsen που πλέον οδηγεί για λογαριασμό της Hyundai.
Ο Juho Hänninen χάρισε στην Toyota το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα στην Ισπανία, τερματίζοντας τον αγώνα στην 4η θέση εμπρός από τον άλλο οδηγό της M-Sport, τον Mads Ostberg με το τρίτο Fiesta WRC. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Stéphane Lefebvre με Citroen, εμπρός από τον Elfyn Evans με Ford Fiesta της M-Sport. Ο Teemu Suninen κέρδισε στην WRC2, ολοκληρώνοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.
Για τον επόμενο αγώνα, το καραβάνι του WRC μετακομίζει στη Μεγάλη Βρετανία, με το περιβόητο ράλλυ Ουαλίας να ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου.
Βάθρο για τον Tanak, ο οποίος φέρνει την M-Sport πιο κοντά στον τίτλο των κατασκευαστών.