Η Citroen αλλάζει το C4 Cactus. Ευτυχώς όχι πολύ

Η Citroen αποκαλύπτει τη νέα γενιά του πιο ριζοσπαστικού της -σχεδιαστικά τουλάχιστον- μοντέλου. Αυτό είναι το πλήρως ανανεωμένο C4 Cactus το οποίο έρχεται πιο φρέσκο και πιο προηγμένο τεχνολογικά. Με το καλό από Μάρτιο του 2018 στην Ελλάδα…

 

Το C4 Cactus είναι ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερο σχεδιαστικά. Δε μοιάζει με οτιδήποτε άλλο στο δρόμο, και αυτό είναι που του δίνει ένα μεγάλο μέρος στην επιτυχία του. Βέβαια με τουλάχιστον 3 χρόνια στην αγορά και το ανταγωνισμό να πιέζει από κάθε κατεύθυνση, η ανανέωση ήταν η σωστή κίνηση για τους Γάλλους.
Το νέο Citroen C4 Cactus έχει αποκτήσει πιο σύγχρονη εμφάνιση η οποία το φέρνει πιο κοντά στη φιλοσοφία του C3 (δείτε τη video-δοκιμή του Citroen C3) αλλά και του μεγαλύτερου C5 Aircross. Εκ πρώτης αλλάζει το σχήμα και η θέση των Airbumps, τα οποία μικραίνουν και χαμηλώνουν σε ύψος, όντας και πιο διακριτικά. Ταυτόχρονα οι προφυλακτήρες παίρνουν ακόμη πιο στρογγυλεμένη μορφή και τα νέα φώτα LED αποκτούν ακόμη πιο “κοφτερή” σχεδίαση επάνω στο καπό. Σημαντικά βελτιωμένη αισθητικά είναι η εικόνα πίσω, καθώς τα νέα φώτα δείχνουν επιτέλους σύγχρονα και ταιριαστά με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μοντέλου.

 

 

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο νέο C4 Cactus έχει η νέου τύπου ανάρτηση, η οποία είναι όμοια με αυτή στο μεγάλο C5 Aircross. Πρόκειται για μια “ανάρτηση με ανάρτηση”, την οποία η Citroen ονομάζει Progressive Hydraulic Cushions και πρακτικά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ο συνεχιστής της υδροπνευματικής ανάρτησης της εταιρίας. Χρησιμοποιεί διπλά σετ από αμορτισέρ, εκ των οποίων τα δευτερεύοντα έχουν το ρόλο των κλασικών bump stops και παρέχουν ακόμη πιο υψηλή άνεση και βεβαίως κορυφαία ποιότητα κύλισης.
Όσον αφορά στους κινητήρες, το παρόν στο νέο C4 Cactus θα δώσουν ο 3-κύλινδρος turbo 1.2 PureTech με 110 ή 130 ίππους, αλλά και ο ατμοσφαιρικός 1.2 PureTech με 82 ίππους. Σε πετρέλαιο ο 1.6 BlueHDi των 100 ίππων θα συμπληρωθεί στα μέσα του 2018 και με μια έκδοση 120 ίππων.