Πρεμιέρα για το Citroen C3 R5

Το νέο αγωνιστικό Citroen C3 R5 θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις 23-26 Νοεμβρίου, στο Rallye du Var. Στα μπάκετ του νέου αυτοκινήτου θα καθίσουν οι Yoann Bonato και Benjamin Boulloud, οι οποίοι ήδη κέρδισαν το 2017 Γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ με ένα DS 3 R5.
Το νέο Citroen C3 R5 ήδη βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών από τον περασμένο Σεπτέμβρη, τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα. Το πρωτότυπο έχει γράψει περισσότερα από 4.000 χλμ. δοκιμών στα χέρι των Stéphane Lefebvre, Craig Breen και Yoann Bonato και έχει σημειώσει εξαιρετική ταχύτητα και αξιοπιστία. Οπότε και το επόμενο βήμα για τη Citroen Racing είναι η εμπλοκή του σε αληθινή δράση από όπου θα μπορέσει να εκτιμηθεί και η αντίδραση του κοινού.
Το νέο C3 R5 θα τρέξει στον τελικό γύρο του Γαλλικού Πρωταθλήματος, στις 23-26 Νοεμβρίου, φορώντας το “0” στις πόρτες του. Ο λόγος που δε συμμετέχει κανονικά είναι γιατί δεν έχει λάβει ακόμη την επίσημη έγκριση της FIA, το περιβόητο “homologation”. To Rallye du Var αποτελείται από 14 ειδικές διαδρομές και συνολικά 183 χλμ., ανάμεσα τους και η φημισμένη διαδρομή “Collobrières”.