Δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. ανακοινώνουν την επιστροφή του θεσμού στην πίστα της Αττικής, για τον 3ο φετινό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Αυτοκινήτων, στις 2-3 Δεκεμβρίου 2017.
Το τελευταίο τριήμερο ταχύτητας στα Μέγαρα είχε γίνει σε πασχαλινή και ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, τον Απρίλιο του 2015. Ακολούθησε, τότε, ένας αγώνας ταχύτητας στην πίστα των Σερρών, πριν οι αγώνες του είδους αδρανήσουν. Το Φθινόπωρο του 2016, το Αθλητικό Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. πήρε την πρωτοβουλία ανάνηψής τους, κάνοντας την αρχή από την Τρίπολη.
Ήδη το 2017 έχουν προηγηθεί οι δύο πρώτοι αγώνες σε Τατόι και Τρίπολη, ενώ τώρα η δράση επιστρέφει στο φυσικό της χώρο, μια αληθινή πίστα. Η πρώτη μέρα της αγωνιστικής συνάντησης στα Μέγαρα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση.
Ο αγώνας των Μεγάρων θα αποτελέσει και την αυλαία τόσο για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, όσο και για το Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. με τα Skoda Fabia 1.2.