Πλήρως αυτόνομη τεχνολογία στο Τόκιο

Ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για πραγματική και πλήρης αυτόνομη οδήγηση από το 2020 δοκιμάζει αυτή την περίοδο η Nissan σε δημόσιους δρόμους στο Τόκιο.
Συγκεκριμένα, η εταιρία δοκιμάζει την επόμενη γενιά του συστήματος ProPILOT, σε ένα τροποποιημένο Infiniti Q50. Η τεχνολογία επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί αυτόνομα σε αστικούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους, από την στιγμή που ο οδηγός επιλέξει έναν προορισμό, χρησιμοποιώντας το σύστημα πλοήγησης, μέχρι την άφιξή του.
Η τεχνητή νοημοσύνη του πρωτότυπου χρησιμοποιεί δεδομένα από 12 σόναρ, 12 κάμερες, ραντάρ κυμάτων των εννέα χιλιοστών, έξι σαρωτές λέιζερ, καθώς και από ένα χάρτη υψηλής ανάλυσης για την επεξεργασία σύνθετων σεναρίων σε πραγματικό χρόνο, αλλά και για την ομαλή πλοήγηση στις δύσκολες συνθήκες της πόλης, όπως η διέλευση των πολυσύχναστων διασταυρώσεων. Αυτές οι αναβαθμίσεις του υλικού, μαζί με τις βελτιώσεις του λογισμικού, εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση, ακόμα και όταν το όχημα συναντά εμπόδια στο δρόμο, οδηγώντας σε μια αίσθηση οδήγησης που μοιάζει με αυτή του ανθρώπου, απαλλάσσοντας τους επιβάτες από το ανάλογο στρες.
Η συγκεκριμένη επίδειξη ακολουθεί το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου Nissan LEAF, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών, που διαθέτει την τεχνολογία ProPILOT. Τα μοντέλα της Nissan που προβλέπεται να διαθέτουν το ProPILOT, περιλαμβάνουν τα Serena, X-Trail και Qashqai (από το 2018).