Το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο στη γκάμα της Nissan είναι χωρίς αμφιβολία το νέας γενιάς LEAF. Ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τεχνολογίες του αύριο και, ναι, περιλαμβάνει και συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Το νέας γενιάς Nissan LEAF θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον Μάιο του 2018 με εκτιμώμενη τιμή από 32.000 ευρώ.

Είναι γεγονός ότι η Nissan τοποθετεί το νέο της μοντέλο πολύ δυναμικά στην αγορά, αποτελώντας μια αρκετά δελεαστική πρόταση. Ας μην ξεχνάμε ότι με 32.000 ευρώ (εκτιμώμενη τιμή προς το παρόν και χωρίς κάποια επιδότηση) παίρνει κανείς ένα ευρύχωρο οικογενειακό, φορτωμένο με τεχνολογία και συστήματα υποστήριξης αυτοκίνητο, ενώ δε θα χρειαστεί να βάλει ποτέ ξανά βενζίνη. Ποτέ! Σκεφτείτε το ένα λεπτό…

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως το LEAF αποτελεί μια ιδιαίτερα συμφαίρουσα λύση μετακίνησης, με σημαντικά οφέλη σε βάθος δεκαετίας. Μάλιστα, η μεγάλη μπαταρία του LEAF -που προσφέρει 378 χλμ. με μία φόρτιση- λύνει τους όποιους προβληματισμούς περί περιορισμένης αυτονομίας. Μια πλήρης φόρτισης σε κανονική παροχή ρεύματος διαρκεί 16 ώρες, ενώ σε ταχεία φόρτιση μπορεί οι μπαταρίες να γεμίσουν ως το 80% σε μόλις 40 λεπτά. Βέβαια, στην Ελλάδα υπάρχει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, καθώς εκτός από τους σταθμούς φόρτισης που για την ώρα είναι πρακτικά ανύπαρκτοι, ένας υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να έχει και τον κατάλληλο χώρο στο σπίτι του για να μπορέσει να φορτίζει το LEAF το βράδυ. Αλλιώς φανταστείτε πως θα ήταν αν ρίχναμε μπαλαντέζα από τον 2ο όροφο…Όπως και να έχει πάντως, το μέλλον είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο. Οι όποιες δυσκολίες σήμερα (στάθμευση, φόρτιση, κόστος κ.λ.π.) σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν, αφού δεν είναι κρυφό πως η αυτοκίνηση κοιτά εδώ και χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Nissan LEAF.