Νέο λογότυπο για τη MINI

Αυτό είναι το νέο λογότυπο που θα "φορούν" όλα τα MINI από το Μάρτιο του 2018...

Στη νέα εκδοχή του, το λογότυπο της μάρκας συνδυάζει στιλιστικά στοιχεία από την εποχή του κλασικού Mini με μία λιτή εμφάνιση επικεντρωμένη στη μελλοντική εξέλιξη. Έτσι ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του λογοτύπου που θα κοσμεί όλα τα μοντέλα MINI από το Μάρτιο του 2018: στο καπό, στο πίσω τμήμα, στο κέντρο του τιμονιού και στο τηλεχειριστήριο.

Το νέο λογότυπο MINI βασίζεται στο τρισδιάστατο στυλ απεικόνισης, το οποίο καθιερώθηκε από την εποχή του επαναλανσαρίσματος της μάρκας (2001), και εκφράστηκε μέσα από το λεγόμενο “flat design”, μία σχεδιαστική προσέγγιση που δίνει έμφαση στα απαραίτητα. Η διατήρηση του βασικού, παραδοσιακού μοτίβου ενός φτερωτού τροχού με το όνομα της μάρκας με κεφαλαία γράμματα στο κέντρο εξασφαλίζει την άμεση αναγνωρισιμότητα. Η σκόπιμη αποφυγή σκιών και γκρι τόνων δημιουργεί μία έντονη αντίθεση άσπρου – μαύρου, που αποπνέει μία αίσθηση αυθεντικότητας και σαφήνειας της νέας ταυτότητας, ενώ τα γραφικά δύο διαστάσεων επιτρέπουν γενική χρήση.

Η τελευταία ανανέωση εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του λογοτύπου, ενώ υπάρχει εντυπωσιακή ομοιότητα με την ταυτότητα του κλασικού Mini από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Εκείνη την εποχή, το όνομα της μάρκας εμφανιζόταν επίσης με κεφαλαία γράμματα στη μέση ενός κύκλου με αφηρημένα φτερά.

Το νέο λογότυπο MINI αντανακλά μία σαφή δέσμευση στην παράδοση της Βρετανικής μάρκας, που τώρα πλησιάζει τα 60 χρόνια.