Πέντε Porsche Macan σε αγωνιστικά χρώματα

Πέντε Macan στα χρώματα θρυλικών αγωνιστικών Porsche. Γιατί όχι;

Είναι γεγονός ότι η Porsche έχει μερικά από τα πιο διάσημα αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, πολλά άμεσα αναγνωρίσιμα από τα χρώματα τους. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τις θρυλικές Porsche του Le Mans στα χρώματα των Martini, Rothmans ή Gulf; Τώρα η εταιρία θυμάται αυτά τα θρυλικά αυτοκίνητα και δημιουργεί μια σειρά από πέντε ξεχωριστές Macan, ντυμένες σε αυτές τις αγαπημένες αποχρώσεις.

Βέβαια, η Macan μπορεί να μην είναι το πιο ταιριαστό μοντέλο στη γκάμα της Porsche για έναν τέτοιο φόρο τιμής, ωστόσο και πάλι το μικρό SUV της μάρκας δεν περνά απαρατήρητο.

Martini Racing

Τα χρώματα της Martini Racing σε λευκό, μπλε και κόκκινο είναι ίσως τα εντυπωσιακότερα όλων. Τα φόρεσαν σχεδόν κάθε αγωνιστικό, από τις Porsche 917 στο Le Mans, οι 911 στα ράλλυ ακόμη και αυτοκίνητα σε αγώνες τουρισισμού.

Rothmans

Τα χρώματα της Rothmans είναι επίσης ένας ιστορικός συνδυασμός, που έγινε γνωστός από την Porsche 956. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα “επετειακά” μοντέλα, τα σήματα της Rothmans δεν είναι πουθενά ορατά σε αυτή τη Macan, λόγω της απαγόρευσης των διαφημίσεων τσιγάρων, ωστόσο δε θέλει κόπο να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται.

Pink Pig

Η πιο ιδιαίτερη ίσως απόχρωση είναι αυτής της Pink Pig, ένα πειραματικό σχέδιο που εφαρμόστηκε στην Porsche 917/20 που έτρεξε το 1971 στις 24 Hours of Le Mans. Το σχέδιο μας δείχνει τα σημεία σφαγής ενός γουρουνιού και αν μη τι άλλο αποτελεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση για ένα αγωνιστικό σχέδιο αυτοκινήτου.

Porsche Salzburg

Το σχέδιο της Salzburg αποτελεί παραπομπή στην Porsche 917 KH, το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που κέρδισε τον πρώτο (από τους 19 συνολικά) 24-ωρους αγώνες του Le Mans. Αντίστοιχα χρώματα είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και σε εκδόσεις της Porsche 918 Spyder Weissach Package.

Gulf Oil

Τέλος, η πέμπτη Macan είναι ντυμένη στο χαρακτηριστικό γαλάζιο-πορτοκαλί της Gulf Oil. Αυτό είναι ίσως το μοναδικό σχέδιο από την πεντάδα που μπορεί να είναι αντίστοιχα διάσημο με αυτό της Martini Racing. Είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική Porsche 917s που έτρεχε στο Le Mans το 1970-71, ενώ πολλοί τη θυμούνται και από το φιλμ του Le Mans του 1971 όπου την οδηγούσε ο Steve McQueen.