Το νέο traction control του BMW i3s θα εξοπλίσει και όλα τα νέα BMW & MINI

Το νέο, πιο εξελιγμένο, traction control του ισχυρού BMW i3s προορίζεται και για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της BMW και της MINI προσφέροντας μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες.

Το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που χρησιμοποιεί το ισχυρότερο BMW i3s των 184 ίππων, παρέχει σημαντικά οφέλη σε αντίξοες καιρικές και οδικές συνθήκες κατά την εκκίνηση, σε ενεργές φάσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης Brake Energy Regeneration και κατά την έξοδο από κλειστές στροφές.

Ζωτικό στοιχείο αυτής της καινοτομίας είναι η 50 φορές ταχύτερη διαδικασία ελέγχου που οφείλεται στο εξής: αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα οδηγικής ευστάθειας, η διαδικασία ελέγχου υπολογίζεται τώρα απευθείας στον κινητήρα και όχι σε μία ξεχωριστή μονάδα που συνοδεύεται από καλωδιώσεις.

Ο Peter Langen, επικεφαλής τμήματος εξέλιξης πλαισίου της BMW εξηγεί:

Με τα υψηλά επίπεδα ροπής και την άμεση απόκριση σε κάθε πίεση του γκαζιού, οι ηλεκτροκινητήρες ήδη έχουν σημαντικά υψηλότερες απαιτήσεις από τα συστήματα οδηγικής ευστάθειας σε σχέση με τις συμβατικές κινητήριες μονάδες.

Για το λόγο αυτό, οι μηχανικοί της BMW δημιούργησαν ένα νέο τύπο συστήματος σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα των ταχύτερων κύκλων ελέγχου δεν θα αποτελούν προνόμιο μόνο των ηλεκτρικών οχημάτων. Στην πραγματικότητα, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης βελτιστοποιεί την πρόσφυση, την οδηγική ευστάθεια και τη δυναμική συμπεριφορά και σε οχήματα με κινητήρες καύσης. Γι’ αυτό θα τοποθετείται σε μοντέλα BMW και MINI με εμπρόσθια ή πίσω κίνηση και τετρακίνηση, για να προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οδηγική απόλαυση σε δύσκολες συνθήκες εκκίνησης.