Η Volkswagen κατασκεύασε 6.000.000 αυτοκίνητα το 2017

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Volkswagen παράγει έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα σε ένα ημερολογιακό έτος, ενώ παρέδωσε σε πελάτες σχεδόν ένα εκατομμύριο Golf το 2017.

Η Volkswagen έκλεισε το 2017 επιτυγχάνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ: κατασκεύασε σε ένα έτος περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα! Ο συνδυασμός της μεγαλύτερης έως σήμερα προϊοντικής γκάμας στην ιστορία της μάρκας με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς πελατών σε όλον τον κόσμο, ήταν οι βασικοί παράγοντες για τη επίτευξη αυτού του ρεκόρ.

Η χρονιά όμως σημείωσε και επιτυχίες για τα διαχρονικά best-sellers της Volkswagen, όπως τα Golf, Passat και Polo. Η επίδοση αυτή συνδυάστηκε με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για το Tiguan, ενώ δυναμικά μπήκαν στο στίβο των πωλήσεων και τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως είναι τα νέα Polo, Arteon και T-Roc.

Διαβάστε τη δοκιμή του Volkswagen T-Roc

Το Golf ιδιαίτερα, με σχεδόν ένα εκατομμύριο παραδόσεις σε πελάτες τους προηγούμενους 12 μήνες, εξακολουθεί να είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της μάρκας. Μέχρι σήμερα και στο πέρασμα των επτά γενεών του, περισσότερα από 34 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδόν εκατομμυρίου το 2017.
Καθόλου άσχημα δε τα πήγε όμως και το Tiguan, το οποίο το 2017 σημείωσε 730.000 παραδόσεις σε όλον τον κόσμο, πετυχαίνοντας 40% αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, περισσότερη από κάθε άλλο μοντέλο της Volkswagen.

Διαβάστε τη δοκιμή του Volkswagen Tiguan