Ξεκινά το ράλι Ντακάρ

Το ράλι Ντακάρ ξεκινά σήμερα στη Λίμα του Περού. Ως τις 20 Ιανουαρίου 500 συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 14 ειδικές διαδρομές, σε 3 διαφορετικές χώρες, καλύπτοντας σχεδόν 9.000 χλμ.

Φέτος το ράλι Ντακάρ γιορτάζει τα 40ά του γενέθλια! Ο θρυλικός αγώνας -ο δυσκολότερος στον κόσμο- ξεκινά σήμερα από τη Λίμα στο Περού. Αυτή είναι η 10η φορά που το Ντακάρ διεξάγεται στη Νότιο Αμερική. Θα ακολουθήσουν 14 απαιτητικές ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 4.500 km, στις ερήμους του Περού, σε Βολιβία και Αργεντινή. Μάλιστα η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα είναι η 8η με μήκος σχεδόν 500 km.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι και οι υπόλοιπες ειδικές διαδρομές του ράλι Ντακάρ είναι ευκολότερες. Οι περισσότερες μάλιστα έχουν μήκος μεγαλύτερο από 300 km. Συνολικά, οι συμμετέχοντες στο ράλι Ντακάρ θα διανύσουν σχεδόν 9.000 km, απλης και χρονομετρημένης διαδρομής. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην Κόρδοβα της Αργεντινής στις 20 Ιανουαρίου, ενώ θα υπάρξει μόνο 1 ημέρα ξεκούρασης στο μέσο του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες στο ράλι Ντακάρ

Στον αγώνα υπάρχουν 500 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα ριχτούν στη μάχη με αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες και quads. Ο καθένας αντιμετωπίσει τόσο τις δυσκολίες του τοπίου όσο και την πλοήγηση στην έρημο. Στην κατηγορία των αυτοκινήτων φαβορί είναι η ομάδα της Peugeot η οποία επιστρέφει με την αναβαθμισμένη εκδοχή του 3008DKR και ένα εντυπωσιακό line up οδηγών. Μαζί της τρέχει και ο περσινός νικητής Stephane Peterhansel, αλλά και οι Carlos Sainz και Sebastien Loeb.

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε και την προσπάθεια της MINI, η οποία για πρώτη φορά φέτος κατεβάζει και ένα πισωκίνητο MINI John Cooper Works Buggy. Μαζί και το τετρακίνητο John Cooper Works Rally στην αναβαθμισμένη του εκδοχή. “Δυνατή” είναι και η MINI στους οδηγούς, έχοντας στις τάξεις της τους Mikko Hirvonen, Bryce Menzies, Orlando Terranova και βεβαίως Joan “Nani” Roma.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και ζωντανά αποτελεσμα κάθε μέρα μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα στο Dakar.com.