Driftάροντας 8 ώρες με BMW M5: Πίσω από τις κάμερες

Τι χρειάζεται για να ντριφτάρει μια BMW M5 για 8 συνεχόμενες ώρες. Ανάποδο τιμόνι, βρεγμένο δρόμο και βενζίνη. Είναι όμως μόνο αυτά; Δείτε το video πίσω από τις κάμερες γι αυτό το ιδιαίτερο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Πρόσφατα είδαμε τη BMW να καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε διάρκεια drift. Οκτώ συνεχόμενες ώρες μια BMW M5 πήγαινε με το πλάι σε βρεγμένο skid pad. Χρειάστηκε πολλά περισσότερα πράγματα από απλά ανάποδο τιμόνι και έλεγχο με το γκάζι προκειμένου να στηθεί και επιτευχθεί ένα τέτοιο ρεκόρ. Ακόμη και ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού δημιουργήθηκε, αντίστοιχο των μαχητικών αεροσκαφών.

Το video πιο πάνω μας δείχνει αυτά που δεν είδαμε στο σχετικό άρθρο που αναρτήσαμε εδώ.

BMW M5 drift refueling

Περισσότερα για τη BMW M5

Θυμίζουμε πως η νέα M5 είναι η πιο εξελιγμένη και ισχυρή που φτιάχτηκε ποτέ. Κινείται από έναν V8 biturbo κινητήρα 4,4 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων και 750 Nm ροπής. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αποκλειστικά αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων M Steptronic, με τρία προγράμματα λειτουργίας: Efficient, Sport, και Sport Plus. Στην πράξη η νέα M5 κάνει το 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα και το 0-200 km/h σε 11,1 δευτ. Χρόνοι που άνετα μπορούν να συναγωνιστούν ένα σύγχρονο supercar. Ως γνωστόν, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ με την αφαίρεση του κόφτη φτάνει στα 305 km/h.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Μ xDrive. Ωστόσο υπάρχει δυνατότητα να “κλειδώνει” τη μετάδοση μόνο στους πίσω τροχούς, στην περίπτωση που ο οδηγός θέλει μια πρόσθετη δόση οδηγικής χαράς. Σε κανονικές συνθήκες η M5 είναι τετρακίνητη. Όλο το παιχνίδι γίνεται με την απενεργοποίηση του DSC και με την επιλογή του προγράμματος 2WD, αφήνοντας έτσι εντελώς ελεύθερο τον εμπρός άξονα μετάδοσης.