Η αποκάλυψη της BMW Σειρά 8 Concept κάνει ξεκάθαρο ότι η φίρμα ετοιμάζει τη νέα 8άρα. Το πολυτελές σπορ μοντέλο “προσεγγίζει” την έκδοση παραγωγής και ήδη ένα πρωτότυπο δοκιμάζεται στην οβάλ πίστα της Aprilia, στην Ιταλία. Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής.

Τα test drives διεξάγονται με ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο όμως προδίδει έντονα τις αναλογίες της νέας BMW Σειρά 8 Coupe. Όπως και στην περίπτωση της Σειράς 8 Concept, οι αεροδυναμικές γραμμές, η “επίπεδη” σιλουέτα και τα ισχυρά εμπρός και πίσω τμήματα, προαναγγέλλουν μία εντυπωσιακή εικόνα.

BMW Σειρά 8

Η BMW Σειρά 8 στο μεγάλο οβάλ

Η οβάλ πίστα μήκους περίπου 4 km στην Ιταλία, περιλαμβάνει εκτός από μεγάλης διάρκειας πατημένα κομμάτια και απότομες στροφές. Βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και υψηλό συντελεστή τριβής. Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου αναλύονται σε πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων. Το αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών διευκολύνει το στοχευμένο συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης.

Η νέα Σειρά 8 Coupe εξελίσσεται παράλληλα με τη BMW M8 και την αγωνιστική M8 GTE. Ενώ το πρωτότυπο του μοντέλου παραγωγής υποβάλλεται σε δοκιμές αντοχής, οι ομάδες, που υποστηρίζονται από την BMW Motorsport, ετοιμάζονται στη Daytona των ΗΠΑ για την πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της M8 GTE. Αυτό το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου, η M8 GTE κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο της στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Τον Ιούνιο του 2018 θα λάβει μέρος στον 24-ώρο αγώνα του Le Mans. Η εμπειρία που θα αποκτηθεί εκεί και σε άλλες ακόμα αγωνιστικές διοργανώσεις των FIA WEC και IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC), θα διοχετευθεί άμεσα στην εξέλιξη της Σειράς 8 Coupe παραγωγής.

Δείτε την αγωνιστική BMW M8 GTE

BMW Σειρά 8

Στα σκαριά και η νέα M8

Η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί στους αγώνες, θα περάσει στην εξέλιξη της νέας BMW M8. Το 2017, ένα πρωτότυπο από την BMW M GmbH είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Nürburgring (δείτε το εδώ αναλυτικά). Το κομμάτι Nordschleife της θρυλικής αγωνιστικής πίστας αποτελεί επίσης κύρια πίστα για δοκιμές και περαιτέρω βελτιώσεις της νέας M8.