Είναι επίσημο! Η FIA επιβεβαίωσε τη δημιουργία ενός νέου αγωνιστικού πρωταθλήματος με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για το Electric Production Car Series, στο οποίο οι αγωνιζόμενοι θα τρέχουν αποκλειστικά με αγωνιστικά Tesla Model S.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, τα αυτοκίνητα θα είναι πολύ γρηγορα και δεύτερον θα είναι… αθόρυβα. Θα είναι σα να βλέπεις αγώνες αυτοκινήτου στο Mute, οπότε δε θα ήταν και τόσο άσχημη ιδέα τα μεγάφωνα της πίστας να παίζουν κάτι για να σπάει η ησυχία. Έστω και μουσική αντίστοιχη με αυτή που ακούγεται στα μεγάλα super market.

Αλήθεια ηλεκτρικά αγωνιστικά Tesla;

Το Tesla Model S αργό δε το λες. Ειδικά στην έκδοση P100D, είναι ένα ηλεκτρικό supercar. Μάλιστα, η Electric GT Holdings Inc, η εταιρία που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, επιβεβαίωσε ότι το αγωνιστικό Model S πέρασε τα απαραίτητα crash test της FIA.

Tesla Model S GT

Οι αγώνες του Electric Production Car Series θα αποτελούνται από τρία σκέλη κατατακτήριων και δύο σκέλη αγώνα, 60 km το καθένα. Οι συμμετέχοντες θα είναι 20, με τα αυτοκίνητα να είναι τύπου ενιαίου. Όλα θα χρησιμοποιούν ειδικά ελαστικά της Pirelli, φρένα Alcon, ανάρτηση R53 και νέο, ελαφρύτερο bodykit. Βέβαια θα έχουν και την ανάλογη αύξηση στην απόδοση. Πόσο; Θα αποδίδουν 778 ίππους, ή για να είμαστε πιο ακριβείς 585kW.

Οι διοργανωτές για να τονώσουν το ενδιαφέρον, δεδομενου και της έλλειψης του ήχου, σκέφτηκαν και ένα έξτρα στοιχείο. Μετά το τέλος του κάθε αγώνα, οι δύο πρώτοι οδηγοί μαζί με δύο ακόμη οδηγούς που θα ψηφίζουν το κοινό, θα τίθονται αντιμέτωποι σε ένα διαγωνισμό drift. Και οι τέσσερις θα διαγωνιστουν σε μια σειρά από δοκιμασίες, με το νικητή να παίρνει από την αναμέτρηση επιπλέον 3 βαθμούς. Ενδιαφέρον δε συμφωνείτε; Τουλάχιστον στο μάτι…