Το Nissan 370Z πάει για… Zki

Αυτό είναι η διαστάυρωση ενός Nissan 370Z με ένα snowmobile. Το 370Zki πάει για... σκι με ερπύστριες και πέδηλα! Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στο σαλόνι του Σικάγο.

Με αφορμή το σαλόνι αυτοκινήτου του Σικάγο, η Nissan μπαίνει για τα καλά στο πνεύμα των χειμερινών σπορ, με ένα αυτοκίνητο πέρα από κάθε φαντασία. Συγκεκριμένα, το Nissan 370Z Roadster “snowmobile” που φέρει την κωδική ονομασία 370Zki, είναι έτοιμο να οργώσει τα χιονοδρομικά κέντρα. Συνδυάζει χιονοσανίδες εμπρός αλλά και ερπυστριες πίσω, που αντικαθιστούν τα συνήθη ελαστικά υψηλών επιδόσεων του σπορ μοντέλου των 332 ίππων.

Nissan 370Z Roadster - 370Zki

Πως γεννήθηκε το 370Zki;

Η μετασκευή ενός εργοστασιακού Nissan 370Z Roadster σε χιονοδρομικό 370Zki, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν για τη Nissan. Προκειμένου να χωρέσουν πίσω οι DOMINATOR ερπύστριες της American Track Truck Inc., αρχικά αφαιρέθηκε ολόκληρο το σύστημα κίνησης. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα προσαρμοσμένο κιτ ανύψωσης, το οποίο σήκωσε το όχημα κατά 7,6 εκατοστά. Ακολούθησε η κατασκευή προσαρμοσμένων στηρίξεων για τα πίσω ελατήρια της ανάρτησης, μαζί με τα προσαρμοσμένα διαχωριστικά 7,6 εκατοστών που απαιτούνταν για τη συναρμολόγηση των ερπυστριών στους θόλους των τροχών. Τα εργοστασιακά φρένα έμειναν ως είχαν, αλλά οι γραμμές των φρένων επαναδιαμορφώθηκαν. Τι ίδιο και το σύστημα της εξάτμισης, προκειμένου να ταιριάξει κάτω από το όχημα.

Μπροστά, η ανάρτηση τροποποιήθηκε για να προσαρμοστεί στο νέο ύψος οδήγησης και τοποθετήθηκαν αποσβεστήρες. Έτσι επιτρέπεται η κατάλληλη διαδρομή και περιστροφή για τα μπροστινές σανίδες του σκι, που επίσης προέρχονται από την American Track Truck Inc. Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων έπρεπε επίσης να αναδιαταχθούν. Τοποθετήθηκε και μια ειδική ποδιά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από τις διαδρομές στο χιόνι.