Οδηγούμε: Volkswagen Polo 1.0 TSI 95ps | Vlog

Ο βασιλιάς της μικρής κατηγορίας είναι εδώ. Το Polo 1.0 TSI 95ps, στην έκδοση Beats με κιβώτιο DSG είναι στα χέρια μας για την καθιερωμένη πλέον video-δοκιμή. Δείτε...

Έχουμε στα χέρια μας το νέο Volkswagen Polo και όσο κι αν δείχνει ως ένα επιτυχημένο facelift, πρόκειται στην ουσία για ένα ριζικά αλλαγμένο αυτοκίνητο. Αυτή είναι η 6η γενιά Polo και την οδηγούμε στην ενδιαφέρουσα έκδοση βενζίνης με τον 1.0 TSI 95ps και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Πέρα από τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει, το νέο Polo είναι και μεγαλύτερο. Για την ακρίβεια έχει μεγαλώσει κατά 81 χιλιοστά σε μήκος, συνολικά στα 4,053 μ και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 94 χλστ., στα 2,564 μ. Αυτό σημαίνει ότι οι τροχοί είναι τώρα τοποθετημένοι πιο κοντά στα άκρα, που σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο πλάτος (+69 χλστ.) χαρίζουν καλύτερο “πάτημα” στο δρόμο. Το ύψος έχει μειωθεί κατά 7 χλστ. στα 1,446 μ.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει 6 σύνολα βενζίνης και diesel. Εμείς οδηγούμε την πλέον ενδιαφέρουσα έκδοση με τον καινούριο 1.0 TSI να αποδίδει 95ps.

Νέο Volkswagen Polo

Τεράστιες αλλαγές στο εσωτερικό

Η Volkswagen τόλμησε και έδωσε στο Polo ένα νέο εσωτερικό με αλλαγές που μπορούν να θεωρηθούν “τεράστιες” για τους Γερμανούς. Η νέα γενιά από μέσα δείχνει πιο σύγχρονη και πιο ευχάριστη από ποτέ. Πλέον με οριζόντια αρχιτεκτονική και μια μεγάλη οθόνη αφής ψηλά στο ταμπλό. Από πλευράς εξοπλισμού, το νέο Volkswagen Polo διατίθεται στις εκδόσεις Trendline, Comfortline, Highline. Υπάρχει ακόμη η ειδική έκδοση Beats που οδηγούμε στο video. Αυτή έχει ηχοσύστημα 300 watt της Beats με ξεχωριστό subwoofer, τα σχετικά σήματα στις κολόνες και εσωτερικά στα μαρσπιέ, ταμπλό σε χρώμα Velvet Red, αυτοκόλλητα σε καπό-οροφή και σπορ καθίσματα.

Volkswagen Polo

Δείτε ακόμη video-δοκιμή με τα: