Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια για να έρθει τελικά η νέα Lancia Stratos, η οποία ωστόσο δεν είναι… Lancia. Αυτή τη φορά όμως η αναβίωση του θρυλικού μοντέλου έχει πάρει το πράσινο φως. Μάλιστα η νέα Stratos θα κάνει και το ντεμπούτο της στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πίσω από αυτό το απίστευτο come back βρίσκεται ο Μichael Stoschek, ο οποίος το 2010 είχε πρωτοπαρουσιάσει τη Stratos. Έστω και καθυστερημένα, το εγχείρημα προχωράει χωρίς να υπάρχει πουθενά το όνομα Lancia βεβαίως. Μόλις 25 τέτοια αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν από την εταιρία New Stratos Gbr. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες, ωστόσο είναι βέβαιο πως το μοντέλο θα αποδίδει ισχύ περί τους 550 ίππους.

New Stratos

Βασισμένη σε Ferrari

Πίσω στο 2010, όταν το αυτοκίνητο πρωτοπαρουσιάστηκε ως concept ήταν βασισμένο σε τροποποιημένο σασί από Ferrari F430 Scuderia. Παράλληλα φορούσε και τον V8 κινητήρα της Ferrari, ο οποίος της χάριζε επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα. Τι κινητήρα λοιπόν θα φοράει η τελική έκδοση παραγωγής; Μένει να το διαπιστώσουμε στις αρχές Μαρτίου.

New Stratos New Stratos