Η Nissan / NISMO ανακοίνωσε πρόσφατα το παγκόσμιο πλάνο για το 2018, αναφορικά με τις ενέργειές της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εντός αυτού περιλαμβάνεται το ντεμπούτο της στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα ABB FIA της Formula Ε, καθώς και αναβαθμισμένες συμμετοχές στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα του Super GT.

Formula E

Η Nissan θα είναι η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που θα κάνει το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα της Formula E. Στην αρχή της πέμπτης σεζόν, στα τέλη του 2018. Η Nissan θα αποκαλύψει περισσότερα για την Formula E στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οδηγό και την σύνθεση της ομάδας, θα είναι διαθέσιμες αργότερα εντός του έτους.

Nissan - NISMO Formula E

Ξεκινώντας από την πέμπτη σεζόν, οι ομάδες θα συναγωνιστούν με ένα νέο συνδυασμό σασί/μπαταρίας και με νέους κινητήρες για να εξαλείψουν την ανάγκη αλλαγής αυτοκινήτων στην μέση του αγώνα, κάτι που γινόταν στους προγενέστερους αγώνες της Formula Ε.

Η είσοδος της Nissan στην Formula E θα συμπέσει με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του πρωταθλήματος.

Κατηγορία SUPER GT GT500

Η Nissan “ρίχνει” στην μάχη τέσσερα Nissan GT-R NISMO GT500, με στόχο να επανακτήσει τα πρωταθλήματα που κέρδισε το 2014 και το 2015. Η Nissan κέρδισε πέντε από τους οκτώ αγώνες το 2016 και έχασε τον τίτλο του 2017, για μόλις 2 βαθμούς.

Ο Tsugio Matsuda και ο Ronnie Quintarelli, οι πρωταθλητές του 2014 και του 2015 αντίστοιχα, θα οδηγήσουν και πάλι το GT-R NISMO με το No. 23. Ο Matsuda είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός GT500 στην ιστορία του πρωταθλήματος με 19 νίκες, ενώ ο Quintarelli κατέχει το ρεκόρ σειράς για τις περισσότερες νίκες του πρωταθλήματος, με τέσσερις τίτλους.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στην κατηγορία GT500, η NDDP Racing με τη B-MAX θα επιστρατεύσουν τον παλαίμαχο Satoshi Motoyama με τον ανερχόμενο αστέρα Katsumasa Chiyo.

Nissan - NISMO GT-R GT3

Η ομάδα της IMPUL θα παρουσιάσει τον Daiki Sasaki μαζί με τον “απόφοιτο” της Ακαδημίας GT Jann Mardenborough, ενώ ο πρωταθλητής της Ιαπωνικής Formula 3 Mitsunori Takaboshi, θα αναβαθμιστεί από την κατηγορία GT300 με την Kondo Racing και τον Joao Paulo de Oliveira.

Προγράμματα αγώνων συνεργατών

Σε αυτή τη σεζόν, η NISMO θα συνεχίσει την υποστήριξη συνεργαζόμενων ομάδων που τρέχουν με το GT-R NISMO GT3 του 2015 στην κατηγορία SUPER GT GT300 και Super Taikyu στην Ιαπωνία. Η GAINER θα συμμετάσχει στην κατηγορία SUPER GT GT300 με δύο αυτοκίνητα προδιαγραφών 2018. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα κάνουν επίσης ντεμπούτο στο Blancpain GT της Ασίας με την KCMG.

Σε ότι αφορά τους αγώνες με πρωτότυπα, η Nissan ως προμηθευτής κινητήρων θα εκπροσωπηθεί στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar με την Extreme Speed Motorsports. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA τους κινητήρες της θα “φοράει” η ByKOLLES Racing.

Επιπλέον, οι ομάδες που ανταγωνίζονται στην κατηγορία LMP3 σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον αγωνιστικό κινητήρα VK50 της Nissan.

Nissan - NISMO 2018 Program