Οδηγούμε: Nissan Qashqai 1.6D FWD CVT | Vlog

Έχουμε στα χέρια μας το ανανεωμένο Nissan Qashqai. Ο "βασιλιάς" της κατηγορίας άλλαξε, έγινε πιο σύγχρονος, γέμισε τεχνολογία και προσπαθεί να υπερασπίσει τη θέση του, εκεί στην κορυφή των SUV.

Με αισθητικές και τεχνολογικές παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις, το Nissan Qashqai συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στην αγορά των crossover. Άλλωστε το Qashqai είναι το μοντέλο που στην δεκάχρονη πορεία του έγινε το πρώτο σε πωλήσεις crossover στην Ευρώπη. Έχει σημειώσει 2,3 εκ. πωλήσεις, ενώ κέρδισε περισσότερα από 80 βραβεία και 19 τίτλους αυτοκινήτου της χρονιάς.

Το Qashqai θεωρείται από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας crossover. Συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με την δυναμική οδήγηση και το κόστος λειτουργίας ενός hatchback. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007 το Nissan Qashqai ήταν ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο. Σήμερα, στην ανανεωμένη έκδοσή του με τις παρεμβάσεις -ορατές και αόρατες- που δέχθηκε, απέκτησε μια πιο εκλεπτυσμένη υπόσταση ενισχύοντας τον premium χαρακτήρα του.

Οι αλλαγές

Το νέο Nissan Qashqai έχει αλλαγές και βελτιώσεις που επικεντρώνονται στη σχεδίαση, στην ποιότητα και βεβαίως στην προσθήκη νέων τεχνολογιών. Ανάμεσα τους και το προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τους επόμενους μήνες. Ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλούσιος ακόμη και στη βασική έκδοση. Περιλαμβάνονται συστήματα οπίσθιας ειδοποίησης Cross Traffic Alert, πέδησης έκτακτης ανάγκης, προειδοποίησης τυφλού σημείου, αναγνώρισης πινακίδων, υποβοήθησης στάθμευσης, προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και άλλα πολλά.

Δείτε στο video πιο πάνω τις εντυπώσεις μας από τη δοκιμή του Nissan Qashqai στην έκδοση 1.6 Diesel 130ps με κίνηση εμπρός και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο CVT.