Η Porsche 911 GT3 RS ανανεώθηκε, έγινε πιο ισχυρή και πράσινη! Η πιο race-ready από όλες τις 911 συνεχίζει να κινείται από τον ατμοσφαιρικό flat-six κινητήρα των 4.0 lt, ο οποίος αποδίδει πλέον 520 ίππους. Μια αύξηση δηλαδή της τάξεως των 20hp σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Η ροπή παραμένει σταθερά στα 460 Nm. Αυτός είναι ο πιο ισχυρός ατμοτσφαιρικός κινητήρας που φορεσε ποτέ μια “δρομίσια” Porsche 911.

Κατά συνέπεια βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις. Το 0-100 km/h γίνεται πλέον σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 312 km/h. Βελτιωμένο είναι το 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων PDK, το οποίο και είναι η μοναδική επιλογή στη νέα GT3 RS.

Porsche 911 GT3 RS

Από εκεί και πέρα υπάρχουν νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, στην ανάρτηση και στο σύστημα τετραδιεύθυνσης. Σχεδιαστικα οι όποιες αλλαγές έγιναν με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Έτσι εκτός από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, υπάρχουν νέοι αεραγωγοί στο καπό (τύπου NACA) και ελαφρώς διαφοροποιημένη πίσω αεροτομή. Νέες είναι ακόμη οι μονομπούλονες ζάντες 20 και 21 ιντσών, σε ελαστικά 265/35 και 325/30 αντίστοιχα. Στην καμπίνα νέα είναι τα καθίσματα με ενισχυμένη πλάτη σε carbon-fiber.

Βεβαίως όλα τα στοιχεία μείωσης βάρους παραμένουν και στην ανανεωμένη γενιά, συμπεριλαμβανομένου της οροφής από μαγνήσιο, τα φτερά από carbon fiber, τα ελαφριά κρύσταλλα και η εξάτμιση από τιτάνιο.

Porsche 911 GT3 RS

Τιμές και εξοπλισμός της 911 GT3 RS

Η πρεμιέρα της νέας Porsche 911 GT3 RS θα γίνει σε λίγες ημέρες στην έκθεση της Γενεύης, ωστόσο οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει. Στη Γερμανία το αυτοκίνητο κοστίζει 195.000 ευρώ στη βασική του έκδοση. Και λέμε “βασική” γιατί οι ενδιαφερόμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στα προαιρετικά πακέτα Clubsport και Weissach. Το Clubsport περιλαμβάνει ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, πυροσβεστήρα, σύστημα αποσύνδεσης μπαταρίας και roll cage. Το πακέτο Weissach μειώνει κι άλλο το βάρος αφού περιλαμβάνει ζάντες μαγνησίου, carbon οροφή και καπό, μαζί με άλλες carbon λεπτομέρειες εξωτερικά και εσωτερικά.