Οδηγούμε: Citroen C3 Aircross | Vlog

Έχουμε στα χέρια μας το νέο και μικρότερο SUV της Citroen. Το νέο C3 Aircross αποτελεί πρακτικά την υπερυψωμένη και ευρύχωρη εκδοχή του C3. Δείτε περισσότερα στην αναλυτική video-δοκιμή μας.

Η Citroen μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των μικρών SUV με το C3 Aircross. Πρόκειται για ένα δυναμικό μικρό μοντέλο με τα γνωστά χαρακτηριστικά ενός SUV, άνετους χώρους και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το μοναδικό στυλ του αμαξώματος και οι δυναμικές γραμμές του, προσδίδουν στο νέο μοντέλο ένα ισχυρό και φρέσκο χαρακτήρα. Μια προσωπικότητα που ενισχύεται από τις εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, με 85 εξωτερικούς συνδυασμούς και 5 επιλογές εσωτερικών επενδύσεων.

Είναι ένα crossover C3

Το C3 Aircross ακολουθεί τη γενικότερη τάση της αγοράς και πρακτικά αποτελεί την crossover εκδοχή του δημοφιλούς C3 (βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα), προσφέροντας άνεση τόσο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο. Οι εκτός δρόμου δυνατότητές του ενισχύονται από τα συστήματα Grip Control και Hill Assist Descent, σε συνδυασμό πάντα με το αυξημένο ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος. Τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών και οι προστατευτικές ποδιές συμβάλλουν επίσης στη διαμόρφωση ενός δυναμικού στυλ SUV. Το νέο μοντέλο των Γάλλων δεν είναι τετρακίνητο, ωστόσο το σύστημα Grip Control σε συνδυασμό με ειδικά ελαστικά για χρήση σε λάσπη και χιόνι, βελτιστοποιεί την κίνηση σε αφιλόξενα τερέν.

Το C3 Aircross προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Εμείς έχουμε στη διάθεσή μας την έκδοση πετρελαίου BlueHDi 100 με χειροκίνητο 5 σχέσεων. Περισσότερα για το νέο μοντέλο της Citroen αλλά και εντυπώσεις δείτε στο video πιο πάνω.