Διόνυσος Regularity Rally στις 18 Μαρτίου 2018

Με μια διαδρομή 160 χιλιομέτρων στην Αττική, που θα ξεκινήσει από την Ανάβαση Διονύσου την Κυριακή 18 Μαρτίου, ανοίγει η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Ο αγώνας του Διονύσου, εναρκτήριος του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally όπως και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων & Ιστορικών 2018, διοργανώνεται από την «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής».

Ενώ, όμως, οι διαγωνιζόμενοι του Π.Π. Αναβάσεων θα αγωνιστούν (δις) την Κυριακή 18/3 στην Ανάβαση των 5,5 χιλιομέτρων, τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στο «Διόνυσος Regularity Rally» θα καλύψουν τόξο 160 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης. Από αυτά, τα σχεδόν 50 χιλιόμετρα συνθέτουν τις 7 ειδικές διαδρομές του αγώνα Regularity.

Όπως και για τους συμμετέχοντες των Αναβάσεων, έτσι και στο «Διόνυσος Regularity Rally» η αγωνιστική διαδρομή θα ξεκινήσει από τον οικισμό Ανατολή της Νέας Μάκρης, όπου θα βρίσκεται και ο χώρος των pits και το κέντρο του αγώνα όλο το διήμερο. Ο τερματισμός του αγώνα Regularity θα γίνει στις 16:00 το απόγευμα, στη Νέα Μάκρη.

Τι είναι το Regularity Rally;

Για τους μη μυημένους, στις Regularity Ειδικές Διαδρομές οι αγωνιζόμενοι πρέπει να ακολουθούν σε κάθε περίπτωση τη Μέση Ωριαία Ταχύτητα που έχει ορίζει ο οργανωτής με δελτίο πληροφοριών πριν την εκκίνηση κάθε σκέλους. Τα πληρώματα πρέπει να τερματίσουν τις ειδικές χωρίς να σταματήσουν, ακολουθώντας τη Μ.Ω.Τ. που όρισε ο οργανωτής, με ελεύθερη χρήση συστημάτων Trip Master και λοιπών ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Η Μ.Ω.Τ. σε καμία Regularity ειδική διαδρομή δεν ξεπερνά τα 50 km/h.