Έκθεση Γενεύης 2018: Το νέο Toyota Aygo είναι ροζ

Το Toyota Aygo αλλάζει, κυρίως εμπρός. Έρχεται πιο σύγχρονο, ελαφρώς πιο γρήγορο και πιο οικονομικό. Μαζί και σε δύο νέα χρώματα, μπλε και ροζ-μωβ (magenta).

Geneva Motorshow 2018 - Toyota Aygo

Το Toyota Aygo όσο φρέσκο και να δείχνει μετρά μα τετραετία στην αγορά. Οπότε το facelift είναι μια καλή ιδέα αυτή τη στιγμή. Το αυτοκίνητο παρουσιάζεται στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης αυτή τη στιγμή, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Οι αλλαγές στο Aygo περιλαμβάνουν νέα μάσκα, πάλι σε σχήμα “Χ”, και νέους προβολείς με ενσωματωμένα φώτα ημέρας. Ενδιαφέρον έχουν τα “ανοίγματα” κάτω από τους προβολείς, θυμιζοντας σκιά μακιγιάζ κάτω από μάτια. Πίσω τα πράγματα είναι απλούστερα, με πιο περιορισμένες αλλαγές, ενώ η νέα εικόνα συμπληρώνεται από νέες ζάντες αλλά και δύο νέα χρώματα. Ένα μπλε και ένα ροζ-μωβ (magenta).

Η καμπίνα διατηρεί την ίδια φιλοσοφία, ωστόσο ξεχωρίζει ο ανανεωμένος πίνακας οργάνων. Ουσιαστικότερες είναι οι βελτιώσεις που έγιναν στους τομείς της ηχομόνωσης με τη χρήση νέων υλικών στο ταμπλό και στις πόρτες.

Geneva Motorshow 2018 - Toyota Aygo

Ελαφρώς βελτιωμένος κινητήρας

Τέλος, ο 3-κύλινδρος 1000άρης κινητήρας βενζίνης απέκτησε 4 επιπλέον ίππους, φτάνοντας έτσι στους 72. Οι συνολικές αναβαθμίσεις τον κάνουν να ακολουθεί τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 6.2, ενώ βελτιωμένη είναι και η κατανάλωση με μέση τιμή τα 3,9 lt/100km. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 90 g/km, ενώ θα υπάρξει και έκδοση Eco με σύστημα stop & start, αεροδυναμικές βελτιώσεις και εκπομπές ρύπων στα 86 g/km.

Geneva Motorshow 2018 - Toyota Aygo Geneva Motorshow 2018 - Toyota Aygo