Οι αγωνιστικές δραστηριότητες της Opel συνεχίζονται για έκτη σεζόν από τότε που η γερμανική μάρκα επέστρεψε στην παγκόσμια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με εργοστασιακή ομάδα. Η Opel επικεντρώνεται και φέτος στους αγώνες ράλι, ένα άθλημα που της έχει χαρίσει μοναδικές επιτυχίες από το 2013.

Το ADAC Opel Rallye Cup θεωρείται πλέον ο σημαντικότερος θεσμός αγώνων Ενιαίου στην Ευρώπη και στην έκτη του χρονιά έχει προσελκύσει 20 ομάδες από 12 χώρες. Επιπλέον, το Opel ADAM R2 συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Το αγωνιστικό των 190 ίππων γιόρτασε τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIA ERC Junior για οδηγούς κάτω των 27 ετών, ενώ κατέκτησε και πολλά έπαθλα ανά την Ευρώπη χάρη σε ιδιωτικές συμμετοχές.

Φέτος, η ομάδα Opel Rallye Junior στοχεύει στη συνέχιση του εντυπωσιακού σερί νικών της στο FIA ERC Junior U27 με δύο ιδιαίτερα ταλαντούχους οδηγούς. Τον 26χρονο Σουηδό Tom Kristensson και τον 18χρονο Λετονό Mārtiņš Sesks. Οι δύο οδηγοί της Opel έρχονται αντιμέτωποι με τη πρώτη τους φετινή πρόκληση στο Azores Airlines Rally. Είναι ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς και θα διεξαχθεί στις 22-24 Μαρτίου. Το ράλι με έδρα τα νησιά του Βόρειου Ατλαντικού, θεωρείται ένας από τους πιο συναρπαστικούς και δύσκολους αγώνες λόγω των χωμάτινων διαδρομών του.

Πέρα από τη συμμετοχή της στους αγώνες του FIA ERC Junior, η Opel Rallye Junior συμμετέχει και στο ADAC Rallye Deutschland, το Γερμανικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC. Η ομάδα έχει μεγάλες προσδοκίες από τον συγκεκριμένο αγώνα, δεδομένου ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οδηγοί της Opel είναι νικητές στην κατηγορία R2.

Ημερολόγιο ADAC Opel Rallye Junior Team για το 2018

22-24/03 Azores Airlines Rallye, Αζόρες, Πορτογαλία*

03-05/05 Rallye Islas Canarias, Κανάριες Νήσοι, Ισπανία *

20-22/07 Rallye di Roma Capitale, Ρώμη, Ιταλία*

16-19/08 ADAC Rallye Deutschland, Γερμανία

24-26/08 Barum Czech Rally Zlín, Ζλιν, Τσεχία *

21-23/09 Rallye Poland, Mikolajki, Πολωνία*

12-14/10 Rally Liepāja, Liepāja, Λετονία*

* Αγώνας του FIA ERC Junior U27