Ρεκόρ του Range Rover Sport SVR στο Tianmen Road της Κίνας

Πως γίνεται ένα Range Rover Sport να είναι πιο γρήγορο από μια Ferrari 458 Italia; Δείτε στο video πως η βρετανική μάρκα έγραψε νέο ρεκόρ στο δρόμο με τις 99 στροφές, στην Κίνα.

Γίνεται ένα SUV να είναι πιο γρήγορο από μια Ferrari σε μια διαδρομή 99 στροφών; Η Land Rover λέει ότι γίνεται και για να το αποδείξει πήρε το Range Rover Sport SVR των 575 ίππων και έκανε το πήγε στην Κίνα. Στο φημισμένο Tianmen Road με τις 99 στροφές, ο οδηγός του Le Mans Ho-Pin Tung, οδήγησε ένα SVR παραγωγής και έγραψε χρόνο 9 λεπτών και 51 δευτερολέπτων. Χρόνος που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 10 λεπτών και 31 δευτερολέπτων που είχε πετύχει το 2016 η Ferrari 458 Italia.

Το Range Rover Sport SVR είναι το μοντέλο που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της βρετανικής φίρμας. Χρησιμοποιεί V8 κινητήρα 5,0lt με κομπρέσορα, ισχύος 575 ίππων και 700 Nm ροπής. Μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 280 km/h. Αν μη τη άλλο είναι εντυπωσιακή για το μέγεθος του.

Δείτε το full onboard video του ρεκόρ:

 

Έχει όμως σημασία;

Το να θέσεις ένα SUV, ακόμη κι αν αυτό αποδίδει 575 ίππους, αντιμέτωπο με μια Ferrari μάλλον δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος. Όμως, υπό προϋποθέσεις, τελικά τα πράγματα μπορεί να είναι ευνοϊκά για το θηριώδες Range Rover. Το Tianmen Road στην Κίνα, δεν είναι οποιοσδήποτε δρόμος. Πρακτικά είναι ένα στενό μονοπάτι με κλειστές στροφές. Οπότε το να καθίσει ένας τοπικός και έμπειρος οδηγός αγώνων στο τιμόνι είναι κάτι που μπορεί να φέρει τη νίκη.

Πέρα από ένα καλό marketing trip, το ρεκόρ αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Προφανώς και δεν έχει σημασία του να πηγαίνεις γρήγορα σε έναν τέτοιο δρόμο, είτε οδηγείς Range Rover είτε Ferrari. Το Tianmen Road δεν είναι το Nurburgring ή μία άλλη πίστα αγώνων, προκειμένου τα αυτοκίνητα να φτάσουν στα πραγματικά όρια τους.

Όμως η Land Rover έχει χρησιμοποιήσει τον κινεζικό δρόμο και πάλι πρόσφατα. Ένα Range Rover Sport Plug-In Hybrid ανέβηκε τα 999 σκαλοπάτια προς το Heaven’s Gate που βρίσκεται στο τέλος του Tianmen Road. Πάλι με τον Ho-Pin Tung στο τιμόνι.

Διαβάστε ακόμη: Ένα Range Rover Sport ανεβαίνει 999 σκαλοπάτια