Panda Raid 2018: Το Fiat Panda κατακτά την έρημο

3.000 χιλιόμετρα, επτά διαδρομές και 400 ομάδες από όλο τον κόσμο, είναι μερικά από τα νούμερα ρεκόρ, του δέκατου Panda Raid. Του αγώνα που είναι ανοικτός μόνο για κλασικά αυτοκίνητα Panda.

Την περασμένη Κυριακή έλαβε τέλος το Panda Raid 2018, ο συναρπαστικός αγώνας μόνο για μοντέλα Fiat Panda που φτιάχτηκαν πριν από το 2003. Διαθέτοντας εκδόσεις 4×2 και 4×4, ξεκίνησε από τη Μαδρίτη στις 3 Μαρτίου, φτάνοντας στο Μαρακές στις 10 Μαρτίου, διασχίζοντας τη μαροκινή έρημο. Η διαδρομή κάλυψε συνολικά 3.000 χιλιόμετρα, περνώντας από ηλιόλουστα χωριά και αμμώδη μονοπάτια, διασχίζοντας σκληρά δύσβατα εδάφη, τα οποία θα ήταν μια πρόκληση ακόμη και για μεγαλύτερα SUVs.

Καθιερωμένο πλέον στο ημερολόγιο Rally Raid και παρά το ερασιτεχνικό του πνεύμα, το δέκατο Panda Raid προσέλκυσε τον αριθμό ρεκόρ των 400 αυτοκινήτων Panda, από τις τέσσερις γωνιές της Γης. Από την Αργεντινή και την Καμπότζη έως και την Πενσυλβάνια και την Ιταλία.

Ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, το πολύχρωμο καραβάνι κατευθύνθηκε αρχικά προς την ακτή, στο λιμάνι του Motril, από όπου, μετά από σύντομο ταξίδι με φέρι, ταξίδεψε στη λίμνη Μοχάμεντ V (4 Μαρτίου). Από κει, η αποστολή αντιμετώπισε τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις, ερημικές περιοχές και τοπία καθώς και έναν ατέλειωτο ορίζοντα. Στάσεις έγιναν στο Bni Tadjide (5 Μαρτίου), στην Errachidia (6 Μαρτίου), στην Merzouga (8 Μαρτίου) και στο Tansikht (9 Μαρτίου). Η τελική φάση έλαβε χώρα στις 10 Μαρτίου, τελειώνοντας στο θρυλικό Μαρακές.

Ένα καταπληκτικό ταξίδι που προσφέρει την περιπέτεια στη φύση και τα παρθένα τοπία, εδώ και 10 χρόνια. Με ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, το οποίο μετράει συνολικά περισσότερες από 7,5 εκατομμύρια μονάδες από το 1980 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα. Εύκολο στο χειρισμό του και ταυτόχρονα τόσο ανθεκτικό ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Μαζί με τα 400 κλασικά Panda στον αγώνα, βρέθηκε και ένα νέο Fiat Panda Cross 4×4, το οποίο κάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή. Μια συμβολική ενέργεια που έγινε για να ενώσει το παρελθόν και το παρών ενός από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα στην Ευρώπη, τα τελευταία 15 χρόνια. Με άλλα λόγια, ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των ευρωπαϊκών πόλεων απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εξίσου άνετος και στους αμμόλοφους της ερήμου.