Η Volkswagen γίνεται η πρώτη μάρκα στον κόσμο που αποκαλύπτει σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα μοντέλο της στη Κίνα. Το ολοκαίνουργιο Touareg αποτελεί τη ναυαρχίδα της Volkswagen αλλά και μία πλατφόρμα επίδειξης των δυνατοτήτων των σχεδιαστών και των μηχανικών της γερμανικής μάρκας. Το νέο μοντέλο έρχεται να διεκδικήσει επιθετικά μία θέση στην κορυφή της premium SUV κατηγορίας. Έχει καινοτόμα συστήματα χειρισμού, άνεσης και τεχνολογίας μαζί με κορυφαία επίπεδα υλικών και κατασκευής.

Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο, ελαφρύτερο και με πιο έξυπνη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες, ενώ ο χώρος φόρτωσης έχει μεγαλώσει στα 810 λίτρα (από 697). Από πλευράς βάρους, το αυτοκίνητο είναι 106 κιλά ελαφρύτερο, χάρη στη χρήση αλουμινίου (48%) και high-tech χάλυβα (52%). Η γκάμα των κινητήρων διαθέτει αποδοτικά και ισχυρά V6 και V8 σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Το εύρος ισχύος κυμαίνεται από 231 έως 421 ίππους, ενώ προβλέπεται και μια plug-in υβριδική έκδοση ισχύος 367 ίππων.

Volkswagen Touareg

Πρεμιέρα για το Innovision Cockpit

Στο νέο Touareg η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά το Innovision Cockpit, έναν ενιαίο, πλήρως ψηφιακό πίνακα ελέγχου. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διάσταση 12 ιντσών, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Discover Premium χρησιμοποιεί οθόνη 15 ιντσών. Αυτό πρακτικά είναι ένα ενιαίο ψηφιακό σύστημα ελέγχου, πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Δε διαθέτει κανέναν συμβατικό διακόπτη ή περιστροφικό επιλογέα. Είναι πάντασε θέση “ON” και προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες προσωποποίησης. Το Innovision Cockpit, δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να φτιάξει το «δικό του» Touareg, προσαρμόζοντας το αυτοκίνητο στη δική του προτίμηση και διάθεση. Το σύστημα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, με το νέο Touareg να γίνεται η πύλη εισόδου στην αυριανή ψηφιακή εποχή.

Σύγχρονες τεχνολογίες

Το νέο Touareg λανσάρεται με τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων ελέγχου, υποβοήθησης και άνεσης που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volkswagen. Τεχνολογίες όπως το Night Vision για ανίχνευση ανθρώπων και ζώων στο σκοτάδι μέσω κάμερας θερμικής απεικόνισης. Διαθέσιμο είναι ακόμη το σύστημα Roadwork Lane Assist που προσφέρει ημιαυτόνομη οδήγηση και διατήρηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας για ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα. Ξεχωρίζει ακόμη η ενεργή τετραδιεύθυνση, που κάνει την οδήγηση του Touareg αντίστοιχα εύκολη όσο και ενός compact SUV.