Η Nissan θα πουλάει 1 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο

Η Nissan αποκάλυψε τα σχέδιά της για την επέκταση της γκάμας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της αλλά και την εξέλιξη των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης έως το 2022.

Μεταξύ των στόχων της, η Nissan στοχεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα, είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα ή αυτοκίνητα με κινητήρες e-POWER , σε ετήσια βάση, μέχρι το οικονομικό έτος 2022.

Η εταιρεία προτίθεται επίσης να αναπτύξει οκτώ νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, βασισμένα στην επιτυχία του νέου Nissan LEAF. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα λανσάρει ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην Κίνα, κάτω από την ομπρέλα διαφορετικών εμπορικών σημάτων, ενώ θα διαθέσει κι ένα mini ηλεκτροκίνητο όχημα, τύπου “kei”, στην Ιαπωνία.

Το ίδιο διάστημα θα έρθει και ένα ηλεκτροκίνητο crossover, σε παγκόσμια κλίμακα, εμπνευσμένο από το Nissan IMx Concept. Η γκάμα της INFINITI θα αποκτήσει ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το οικονομικό έτος 2021.

Τέλος, 20 μοντέλα σε 20 αγορές θα διαθέτουν αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, ενώ θα υπάρξει 100% συνδεσιμότητα για όλα τα νέα αυτοκίνητα Nissan, Infiniti και Datsun στις βασικές αγορές, μέχρι το τέλος του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού.