Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia 2.2D Super | Vlog

Αυτή είναι η Alfa Romeo Giulia στην έκδοση 2.2 diesel με 180 ίππους. Δείτε πλήρες σετ εντυπώσεων σε ένα υπερ-αναλυτικό POV test drive.

Η Alfa Romeo είναι εδώ, ζωντανή όσο ποτέ και με ένα αυτοκίνητο που επιτέλους αποτελεί μια αληθινή sport premium πρόταση. H Giulia βάζει τους Ιταλούς απέναντι σε καταξιωμένες γερμανικές μάρκες. Πρακτικά αποτελεί το αντίπαλο δέος για τις BMW Σειρά 3 και Mercedes-Benz C-Class.

Σχεδιαστικά βεβαίως, μια Alfa Romeo δε χρειάζεται ιδιαίτερες περιγραφές. Η σιλουέτα είναι κομψή και ιδιαίτερα σπορτίφ από όποια γωνία και να την προσέξεις. Ξεχωρίζουν η τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα και το πολύ φαρδύ αμάξωμα, πιο φαρδύ από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία. Είναι ένα αυτοκίνητο που οδηγώντας το νιώθεις ότι σε κοιτάζουν στο δρόμο! Όχι μόνο οι ιταλόφιλοι, αλλά οι πάντες. Οδηγοί, περαστικοί, παππούδες και παιδιά. Πολλοί μάλιστα μας ρώτησαν αν μπορούν να βγάλουν και μια φωτογραφία!

Alfa Romeo Giulia

Οδηγούμε τη Giulia 2.2 Diesel Super Q2

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είναι η Giulia 2.2 diesel στην ισχυρότερη εκδοχή με τους 180 ίππους (υπάρχει και με 150 ίππους). Η μετάδοση της κίνησης γίνεται βεβαίως στους πίσω τροχούς, μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων, ενώ διαθέσιμο είναι προαιρετικά και αυτόματο 8 σχέσεων. Η πίσω κίνηση σε συνδυασμό με το εκπληκτικό ζύγισμα και το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Q2, δίνουν στη Giulia μια σπορτίφ αίσθηση, ασχέτως αν δεν πρόκειται να πετάξει την ουρά της σε καμία, μα καμία, περίπτωση.

Πιο αναλυτικά δείτε τις εντυπώσεις στο video πιο πάνω.