Το ξέρατε ότι το Opel Grandland X κρύβει καρχαρίες;

Τι δουλειά έχει ένας καρχαρίας μέσα σε ένα Opel Grandland X; Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σχεδιαστική ομάδα της Opel παίζει ένα άτυπο κυνήγι καρχαριών. Άλλωστε όλα της τα μοντέλα κρύβουν από τουλάχιστον ένα καρχαρία.

Ναι καραχαρίες! Το θαυμάσιο αυτό ψάρι-κυνηγός, παραμονεύει εδώ και χρόνια σε διάφορα μοντέλα της Opel. ήδη κάνει την εμφάνιση του στα ADAM, Corsa, Astra, Insignia και Zafira. Πλέον έχει παρεισφρήσει και στα νεοφερμένα Opel Grandland X και Crossland X.

Opel Grandland X

Κρυμμένοι καρχαρίες: η ιδέα ενός νεαρού αγοριού

Πώς ξεκίνησε όμως η δημοφιλής αυτή ιδέα των κρυμμένων μοτίβων καρχαρία στα Opel εδώ και πάνω από μια δεκαετία; Πώς οι καρχαρίες βρέθηκαν από τους ωκεανούς στο εσωτερικό των Opel. Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο σχεδιαστής της Opel Dietmar Finger εργαζόταν στο σπίτι του φτιάχνοντας κάποια σκίτσα για το νέο τότε Corsa. Ήταν απασχολημένος με το ντουλαπάκι του συνοδηγού και συγκεκριμένα με την πλευρά εκείνη που συνήθως καλύπτεται από την κλειστή πόρτα του συνοδηγού. Ωστόσο, όταν το ντουλαπάκι είναι ανοικτό, τα πλευρά του πρέπει να το κρατούν σταθερό, κάτι που επιτυγχάνεται με ενισχύσεις σε σχήμα πλευρών ενσωματωμένες στο πλαστικό. Η δουλειά του Dietmar εκείνη την ημέρα ήταν ο σχεδιασμός των ενισχύσεων αυτών. Κι ενώ ήταν συγκεντρωμένος στα σκίτσα του, έρχεται ο γιος του και κοιτώντας τα του λέει: «μπαμπά γιατί δε σχεδιάζεις απλά έναν καρχαρία;»

«Πράγματι, γιατί όχι;», σκέφτηκε ο σχεδιαστής και έδωσε στα πλευρά του πλαστικού το σχήμα ενός καρχαρία! Έτσι γεννήθηκε μια ιδέα που θα γινόταν παράδοση. Την επόμενη μέρα έδειξε τον καρχαρία στον τότε υπεύθυνο σχεδίασης του Corsa, Niels Loeb, ο οποίος προώθησε την ιδέα. Ο μικρός καρχαρίας στο ντουλαπάκι μπήκε στην παραγωγή και εξελίχτηκε σε success story για την Opel. Ακολούθησε το Zafira, του οποίου ο υπεύθυνος σχεδίασης εσωτερικού, Karim Giordimaina, έκρυψε τρεις καρχαρίες στο ταμπλό. Έκτοτε, οι καρχαρίες βρήκαν μόνιμο καταφύγιο στο ADAM, στην τελευταία γενιά του Astra και του Insignia.

Καρχαρίας στο Opel Grandland X

Ως φυσικό επακόλουθο, τα μοτίβα των μικρών καρχαριών υπάρχουν και στα νέα SUV, τα Grandland X και Crossland X. Eίναι εύκολο να βρεις στις φωτογραφίες πού ακριβώς κρύβονται οι μικροί καρχαρίες στο εσωτερικό του Crossland X. Όμως υπάρχει και ένας καρχαρίας κρυμμένος στο Grandland X. Ψάχνετε πασχαλινά αυγά; Μάλλον ήρθε η ώρα να κυνηγήσετε καρχαρίες…

Διαβάστε ακόμη: Οδηγούμε το Grandland X