Η ναυαρχίδα της Nissan που δε θα δούμε στην Ευρώπη

Το πολυτελές σεντάν της Nissan αποκαλύπτεται στην 6η του γενιά. Το νέο Altima είναι ένα δυναμικό μοντέλο που χαράζει επιτυχημένη πορεία στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά δε θα γνωρίσουμε ποτέ στην Ελλάδα.

2019 Nissan Altima

Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα το νέο Altima, ένα sedan μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας. Το νέο μοντέλο διαθέτει εκφραστικό στυλ, αναβαθμισμένο εσωτερικό, δύο νέους κινητήρες αλλά και το πρώτο Intelligent All-Wheel Drive σύστημα με το οποίο εξοπλίζεται ένα sedan της Nissan στις ΗΠΑ. Ακόμη, το Altima περιλαμβάνει και προηγμένες λειτουργίες της ευφυούς κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου του ProPILOT Assist.

Η έκτη γενιά του κορυφαίου σε πωλήσεις sedan της Nissan, ακολουθεί τα χνάρια του νέου LEAF. Ενσωματώνει το όραμα του Intelligent Mobility της Nissan και επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο τα οχήματα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Βασικό στοιχείο σε αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί το ProPILOT Assist. Πρόκειται για μια τεχνολογία υποστήριξης της οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, που διευκολύνει το έργο του οδηγού. Αυτό που κάνει είναι να ελέγχει υπό ορισμένες συνθήκες την επιτάχυνση, το τιμόνι και την πέδηση.

Κορυφαίοι κινητήρες

Στο νέο Altima εισάγονται και δύο νέοι κινητήρες. Συγκεκριμένα, η αντικατάσταση του προηγούμενης γενιάς κινητήρα V6 3,5 λίτρων του Altima γίνεται με τον πρώτο στον κόσμο, μαζικής παραγωγής turbo, μεταβλητής συμπίεσης 4κύλινδρο κινητήρα. Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει απόδοση εφάμιλλη του V6 με την οικονομία καυσίμου των 4 κυλίνδρων. Επιπλέον, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του νέου Altima είναι ο νέος 4κυλίνδρος 2.5 λίτρων.

Το μοντέλο διατίθεται για πρώτη φορά και με το σύστημα AWD, διαθέσιμο σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων.

2019 Nissan Altima

Χαμηλότερο και φαρδύτερο

Το νέο Altima είναι χαμηλότερο, μεγαλύτερο και φαρδύτερο από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο. Διαθέτει μια εξαιρετικά ισορροπημένη και επιθετική στάση που περιλαμβάνει τροχούς και ελαστικά 19 ιντσών. Το νέο εσωτερικό διαθέτει έναν ευρύ πίνακα οργάνων σε σχήμα “κινούμενου πτερυγίου”, που τονίζει το χαμηλό προφίλ του εξωτερικού σχεδιασμού. Οι βασικές λειτουργίες εσωτερικής άνεσης και ευκολίας, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, καθίσματα με πρόσθετη στήριξη για βελτιωμένη συγκράτηση και υποστήριξη του οδηγού και του συνοδηγού. Στο ταμπλό υπάρχει το NissanConnect με Apple CarPlay και Android Auto, πλαισιωμένο από μια έγχρωμη οθόνη πολλαπλής αφής 8 ιντσών.

2019 Nissan Altima