Ανάβαση Ριτσώνας: Προετοιμασιών συνέχεια

Η πιο ιστορική ανάβαση του πρωταθλήματος πλησιάζει! Η Ανάβαση Ριτσώνας, ο δεύτερος γύρος του Valvoline πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων θα διεξαχθεί το διήμερο 28 και 29 Απριλίου στη μήκους 3,1 χιλιομέτρων διαδρομή στην περιοχή της Χαλκίδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός συμμετοχών αναμένεται και φέτος να είναι τριψήφιος.

Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα έχει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.).

Τις επόμενες ημέρες, συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου θα βρεθούν κατά μήκος της διαδρομής, ώστε να αποκαταστήσουν τυχόν ζημιές που θα παρατηρηθούν στις μπαριέρες, καθώς στόχος για άλλη μια χρονιά είναι να πραγματοποιηθεί μια ασφαλής Ανάβαση Ριτσώνας, τόσο για τους θεατές, όσο και για τους αγωνιζόμενους. Σημειώνεται πως για τρίτη συνεχή χρονιά, ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας που εκπέμπει πανελλαδικά.

Το πρόγραμμα της Ανάβασης

Όσον αφορά το πρόγραμμα του αγώνα, το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου και συγκεκριμένα στις 10.30 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα (08.00-09.30) θα έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10.30. Ο δρόμος κλείνει 1 ώρα νωρίτερα για τους θεατές.