Μονάδα προσθετικής κατασκευής από τη BMW

Όλες οι τεχνολογικές ειδικότητες που σχετίζονται με την τρισδιάστατη εκτύπωση στη βιομηχανική παραγωγή συγκεντρώνονται σε νέες εγκαταστάσεις του BMW Group. Η νέα μονάδα προσθετικής κατασκευής θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2019.

Το BMW Group πρόκειται να επενδύσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ σε μία νέα μονάδα προσθετικής κατασκευής στο Oberschleissheim, βόρεια του Μονάχου, με σκοπό να επιταχυνθεί η εξέλιξη της τεχνογνωσίας σε αυτό τον τομέα. Η νέα μονάδα θα συγκεντρώσει όλες τις τεχνολογικές ειδικότητες του BMW Group στην τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) κάτω από μία στέγη.

Στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group, η νέα μονάδα προσθετικής κατασκευής θα εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες του είδους όπως γίνεται σε ένα πιλοτικό εργοστάσιο και θα επιτρέπει τη χρήση τους εντός του δικτύου. Από τα εξαρτήματα που θα δημιουργούνται εκεί, άλλα θα χρησιμοποιούνται την κατασκευή πρωτοτύπων, ενώ άλλα θα προορίζονται για μαζική παραγωγή ή εξατομικευμένες λύσεις. Η μονάδα θα λειτουργεί επίσης και σαν κοιτίδα διεπιστημονικής εκπαίδευσης και διαφόρων project, όπως για μηχανικούς εξέλιξης.

Εξατομικευμένα εξαρτήματα στη μαζική παραγωγή

Η προσθετική κατασκευή (additive manufacturing) αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος παραγωγής του BMW Group και προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για μαζική παραγωγή. Πιο πρόσφατα έχει χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή εξαρτημάτων του BMW i8 Roadster. Μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης παράχθηκε μία παρτίδα αρκετών χιλιάδων μεταλλικών εξαρτημάτων, που αποτελούν βάση έδρασης για το κάλυμμα του soft-top. Κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, το εκτυπωμένο εξάρτημα είναι ελαφρύτερο από ένα αντίστοιχο χυτό (διαμόρφωση μέσω ψεκασμού) αλλά πολύ πιο άκαμπτο. Η “βιονική” γεωμετρία του, εμπνευσμένη από σχήματα που συναντάμε στη φύση, βελτιστοποιήθηκε για τους σκοπούς της 3D εκτύπωσης.

Η προσθετική κατασκευή είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παραγωγή εξατομικευμένων εξαρτημάτων. Το νέο πρόγραμμα MINI Yours Customised, για παράδειγμα, επιτρέπει στους πελάτες, να σχεδιάζουν ορισμένα εξαρτήματα οι ίδιοι. Ένθετα ενδείξεων και διακοσμητικές λωρίδες ταμπλό, μπορούν να εκτυπώνονται τρισδιάστατα σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές τους.

Το συγκεκριμένο 3D printed εξάρτημα αποτελεί τη βάση έδρασης για το κάλυμμα του soft-top στο BMW i8.

Ψηφιακές μέθοδοι παραγωγής

Χάρη στις τεράστιες δυνατότητες στην ταχεία παραγωγή εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας ανεξαρτήτως γεωμετρίας, η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιείται στην κατασκευή πρωτότυπων οχημάτων του BMW Group από το 1991. Τα εξαρτήματα κατασκευάζονται αποκλειστικά από ψηφιακά δεδομένα, καταργώντας την ανάγκη για κλασικά εργαλεία όπως πρέσες και καλούπια. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται περισσότερο για μικρές παρτίδες παραγωγής εξατομικευμένων και συχνά εξαιρετικά περίπλοκων εξαρτημάτων.