Ράλλυ Αργεντινής: Νίκη για τη Skoda Fabia R5 στη WRC 2

Οι Τίντεμαν-Άντερσσον με Skoda Fabia R5 τερμάτισαν στην 1η θέση στη WRC 2 του ράλλυ Αργεντινής και στη 10η θέση γενικής. Από την άλλη, οι Ροβάνπερα-Χάλτουνεν είχαν επίσης εξαιρετική παρουσία και ήταν στην πρωτοπορία της WRC 2 πριν εγκαταλείψουν από εντυπωσιακή έξοδο με πολλά χιλιόμετρα.

Skoda Fabia R5

Μία Skoda Fabia R5, με πλήρωμα τους Σουηδούς Πόντους Τίντεμαντ – Γιόνας Άντερσσον τερμάτισε πρώτη στην κατηγορία WRC 2 του Ράλλυ Αργεντινής. Με τη 10η συνολικά νίκη του στη WRC 2, ο πολυνίκης του θεσμού πέρασε πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μπροστά από τον ομόσταβλό του Γιαν Κοπέτσκυ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην Αργεντινή.

Τα δύο εργοστασιακά πληρώματα της Skoda, Τίντεμαντ-Άντερσσον και Ροβάνπερα-Χάλτουνεν ήταν τα κυρίαρχα του αγώνα. Μάλιστα, ο 17χρονος Ροβάνπερα ήταν στην πρώτη θέση της WRC2 μέχρι και την προτελευταία ειδική διαδρομή, όταν βγήκε από τον δρόμο με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Το πλήρωμα δεν έπαθε απολύτως τίποτα, αλλά το αυτοκίνητο δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα.

Οι νεαροί Νορβηγοί Όλε Κρίστιαν Βέιμπι-Στιγκ Ρούνε Σκιάρμοεν, οι άλλοι δύο junior οδηγοί της Skoda, έκαναν μια καταπληκτική εμφάνιση και τερμάτισαν στη 2η θέση της κατηγορίας RC2.