Το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο BMW θα είναι ένα ολοκληρωμένο Sports Activity Vehicle με όλα τα διαπιστευτήρια λειτουργικότητας και άνεσης της κατηγορίας. Το BMW Concept iX3 υπογραμμίζει την απόφαση της εταιρίας να ενισχύσει τη θέση της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που αναδεικνύονται μέσω του BMW Concept iX3 είναι η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας eDrive. Κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά ισχύος βρίσκονται σε μία νέα, ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, το σύστημα περιλαμβάνει νέες και ισχυρότερες μπαταρίες. Αυτό το φρέσκο τεχνολογικό πακέτο θα βελτιώσει σημαντικά τα χαρακτηριστικά επιδόσεων, τη λειτουργική αυτονομία, το βάρος, τη χωροταξία και την ευελιξία.

BMW Concept iX3

Η τεχνολογία BMW eDrive σήμερα ήδη αποτελεί τμήμα του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης που χρησιμοποιείται από τα μοντέλα iPerformance. Στο Concept iX3, το επόμενο στάδιο εξέλιξης αυτής της τεχνολογίας προσφέρει πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση. Επομένως, η μελλοντική έκδοση μαζικής παραγωγής του ηλεκτρικού SAV θα επωφεληθεί και από την τεχνολογική βάση του συστήματος κίνησης του BMW iNext, που πρόκειται να παρουσιαστεί το 2021.

Το BMW Concept iX3 ενσαρκώνει το συνδυασμό της πολυδιάστατης οδηγικής απόλαυσης και της μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Η έκδοση του ηλεκτροκινητήρα 5ης γενιάς παράγει μέγιστη ισχύ πάνω από 200 kW/270 hp. Η αποκλειστική μπαταρία υψηλής τάσης έχει καθαρή χωρητικότητα πάνω από 70 kWh, αρκετή για να προσφέρει στο ηλεκτρικό SAV αυτονομία μεγαλύτερη των 400 km. Θα μπορεί δηλαδή να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με μία μόλις φόρτιση.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της μπαταρίας είναι η βελτιστοποιημένη ικανότητα φόρτισης. Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας έχει μία νέα μονάδα ελέγχου φόρτισης και είναι σχεδιασμένο για να συνδέεται με σταθμούς ταχείας φόρτισης που παράγουν μέχρι 150 kW. Η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίζεται σε μόλις 30 λεπτά σε ένα τέτοιο σταθμό.

BMW Concept iX3

Σχεδιαστικά βεβαίως η μάσκα και το έμβλημα της μάρκας επιβεβαιώνουν τη συγγένεια με την BMW i. Τα διπλά “νεφρά” της μάσκας με τη μπλε πινελιά συνεχίζει τη φιλοσοφία της BMW i. Η κλειστή επιφάνεια μειώνει την αντίσταση του αέρα, προσφέροντας αεροδυναμικά πλεονεκτήματα. Ανάμεσα στα στοιχεία ταυτότητας του BMW Concept iX3 είναι μία κλειστού τύπου μάσκα “νεφρών” της BMW με μπλε πινελιές.

Μαζί με την παγκόσμια πρεμιέρα του BMW Concept iX3 και της μελέτης BMW i Vision Dynamics, το BMW Group υπογραμμίζει το εύρος σχεδιαστικής διαφοροποίησης μεταξύ των μαρκών BMW και BMW i. Η φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης θα είναι ορατή μέσω στιλιστικών στοιχείων στο σχεδιασμό του εξωτερικού.