Τα πολυτελή μεγάλα SUV είναι μοντέλα που προσελκύουν όλο και περισσότερο κοινό. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα στην κατηγορία υπάρχουν εκπρόσωποι από τις Bentley, Porsche και Lamborghini, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η Ferrari. Από μια τέτοια κατηγορία δε θα μπορούσε να λείπε η Rolls-Royce, η οποία με τις ευλογίες του BMW Group (στο οποίο και ανήκει) δημιούργησε την Cullinan.

Ένα “διαμάντι” σε τροχούς

Η ονομασία της νέας Rolls προέρχεται από το ομώνυμο διαμάντι. Το μεγαλύτερο στον κόσμο διαμάντι που βρέθηκε το 1905 στη Νότια Αφρική, βάρους 621 γραμμαρίων και 3.106,75 καρατίων! Λογικό είναι λοιπόν η Rolls-Royce να έχει κατασκευάσει και ένα αυτοκίνητο αντάξιο του ονόματος, τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και δυνατοτήτων. Η Cullinan βασίζεται στο δάπεδο της Phantom, ωστόσο είναι αρκετά μεγαλύτερη φτάνοντας τα 5,34 μ. Σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό είναι 20 εκ. μεγαλύτερη από την Bentley Bentayga αλλά και περίπου 200 κιλά πιο βαριά, ζυγίζοντας συνολικά 2.660 κιλά.

Rolls-Royce Cullinan

Σχεδιαστικά βεβαίως πρόκειται για μια κλασική Rolls αλλά με αυξημένο ύψος. Πατά σε θηριώδη τροχούς 22 ιντσών, ενώ διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενες αεραναρτήσεις και βεβαίως σύστημα τετρακίνησης σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο. Κάτω από το καπό, υπάρχει ο V12 Biturbo κινητήρας των 6,75 lt με απόδοση 572 ίππων και 850 Nm ροπής.

Δεν είναι τόσο η τελική ταχύτητα των 250 km/h που εντυπωσιάζει στη νέα Rolls-Royce Cullinan αλλά η πολυτέλεια και οι ανέσεις που προσφέρει στην καμπίνα. Έτσι, ξεχωρίζουν στοιχεία όπως οι διαφορετικοί τύποι καθισμάτων για τους πίσω επιβάτες, το ενσωματωμένο WiFi hotspot αλλά και ένα σύστημα διαφορετικών ανέσεων που περιλαμβάνει αναδιπλούμενα καθίσματα και ένα τραπεζάκι για να απολαύσουν οι επιβάτες από ένα ποτό!