Δοκιμή: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI | Vlog

Η Volkswagen λανσάρει τη δική της πρόταση στα compact SUV, το T-Roc. Είναι ένα crossover της κατηγορίας Β, με όμορφη και δυναμική σχεδίαση που διαθέτει ένα δικό του στιλ και μια πολύπλευρη προσωπικότητα.

Το T-Roc βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα που χρησιμοποιούν και άλλα μοντέλα του Group VAG (Golf, Seat Arona, Skoda Karoq) και τοποθετείται ένα σκαλοπάτι κάτω από το Tiguan. Από πλευράς διαστάσεων, είναι ελάχιστα μικρότερο από ένα Golf, έχοντας μήκος 4.234 χλστ., πλάτος 1,819 χλστ. και ύψος 1,573 χλστ. Το υπερυψωμένο αμάξωμά του απέχει από το έδαφος 16,1 εκ.

Η σχεδίαση του χωρίς αμφιβολία ακολουθεί το DNA της μάρκας και είναι εμπλουτισμένη με εντυπωσιακά στοιχεία που αναδεικνύουν τον προορισμό του μοντέλου. Ωστόσο, είναι αρκετά πιο τολμηρό από τα υπόλοιπα SUV της Volkswagen. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα LED ημέρας στον προφυλακτήρα που παράλληλα έχουν το ρόλο και των φλάς. Ακόμη, γι αυτούς που θέλουν ένα επιπλέον στιλ στο δικό τους T-Roc, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χρώματος της οροφής από τα τέσσερα διαθέσιμα χρώματα που συνδυάζονται με 24 συνδυασμούς εξωτερικής διχρωμίας, επί συνόλου 34 χρωμάτων και 11 επιλογών ζαντών.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγούμε το Volkswagen Golf 1.6 TDI

Στην καμπίνα του T-Roc

Στο εσωτερικό η σχεδίαση ακολουθεί τη φιλοσοφία της Volkswagen, ωστόσο οι χρωματικές λεπτομέρειες στο ταμπλό, στην κονσόλα και τα ζωντανά χρώματα στις ταπετσαρίες, δίνουν μια διαφορετική φρεσκάδα. Οι μεγάλες οθόνες μεγέθους από 6,5 μέχρι 8 ίντσες στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δίνουν επίσης μια ευπρόσδεκτη hi-tech νότα. Το σημαντικότερο -και ενδεχομένως μοναδικό- μειονέκτημα του αυτοκινήτου είναι τα σκληρά πλαστικά στην κονσόλα, στο ταμπλό και στις πόρτες. Η παρουσία χρωματιστών φιλέτων καμουφλάρει κάπως την κατάσταση και προσδίδει μια ευχάριστη αίσθηση.

Κινητήρας

To T-Roc διατίθεται σε δικίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις, με τρεις κινητήρες βενζίνης και τρεις diesel. Η έκδοση της δοκιμής μας είναι με το βασικό τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 TSI, ο οποίος αποδίδει 115 ίππους. Προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 10,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 187 km/h. Η μέση κατανάλωση είναι 5,2 έως 5,1 lt/100 km σύμφωνα με την εταιρία, ενώ σε ρεαλιστικές συνθήκες είδαμε τιμές από 6,5 έως 7,5 lt/100km.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγούμε το Seat Arona

Εκδόσεις – Τιμές

Είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: Discover, Advance και Experience. Οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από 19.650 ευρώ και ανάλογα με την έκδοση και τον κινητήρα φθάνουν στις 32.150 ευρώ. Το T-Roc 2.0 TDI 4MOTION κοστίζει 26.700 ευρώ και αντίστοιχα με DSG κοστίζει 27.900 ευρώ.

Volkswagen T-Roc