Ο Marc Gené γράφει ρεκόρ με GT-R στην Ισπανία

Ο πρεσβευτής της NISMO Marc Gené, κατέγραψε πρόσφατα ρεκόρ στην πίστα του Εθνικού Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας (INTA), στο Torrejón de Ardoz της Μαδρίτης.

Ο Gené είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ισπανία. Μετά το θρίαμβό του στο Open του 1998 της Nissan, ο Gené “μεταπήδησε” στη Formula 1. Ξεκίνησε με την ομάδα Minardi, ενώ ακολούθησε η Scuderia Ferrari. Ωστόσο, η καριέρα του απογειώθηκε μετά τη Formula 1, με την θριαμβευτική νίκη του στο 24ώρο Le Mans το 2009, που τον κατέστησε τότε τον πρώτο Ισπανό που κέρδισε τον θρυλικό αγώνα. Το όνομα του Gené συνδέθηκε με τη Nissan, όταν “χρίστηκε” πρεσβευτής της NISMO, από το 2005.

Με έναν οδηγό αυτού του επιπέδου και με το σύνολο των εκδόσεων του GT-R στη διάθεσή του, η Nissan ήταν αποφασισμένη να κερδίσει το ρεκόρ στη δύσκολη πίστα των 1,76 χιλιομέτρων του INTA.

Ο Gené είχε στη διάθεσή του τρία μοντέλα. Το GT-R R35, το GT-R Track Edition και το GT-R NISMO. Οδηγώντας και τα τρία, ο Gené κατάφερε να καταγράψει καλύτερο χρόνο με το καθένα από αυτά. Συγκεκριμένα, με το GT-R NISMO, σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας 1:05.83, βελτιώνοντας το 1:06.39 που επιτεύχθηκε με το GT-R Track Edition και το 1:06.93 με το GT-R R35. Και με τις τρεις εκδόσεις του Nissan GT-R, κατέγραψε του ταχύτερους γύρους που έχουν χρονομετρηθεί στην πίστα του INTA.

Videos με στιγμιότυπα από τη συγκεκριμένη δράση: