Συνεργασία Hyundai και Audi στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου



Η Hyundai Motor Group και η AUDI AG υπέγραψαν σύμβαση πολλαπλής αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCEV).

Ο Όμιλος Hyundai Motor και η AUDI AG ανακοίνωσαν την σύναψη πολυετούς σύμβασης πολλαπλής αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών στοιχείων και τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων καυσίμου (FCEV). Στο πλαίσιο της νέας εταιρικής σχέσης, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη των FCEV, για να οδηγήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η σύμβαση πολλαπλής αδειοδότησης έχει υπογραφεί μεταξύ της Hyundai Motor Company και της Audi, αλλά καλύπτει και ωφελεί και τις δύο θυγατρικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Kia Motors Corporation και η μητρική εταιρεία της Audi, Volkswagen AG. Η Hyundai και η Audi, καθώς και οι θυγατρικές τους, θα μοιράζονται εξίσου τις άδειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα επόμενα χρόνια. Η διάρκεια της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί.

Η συνεργασία θα αξιοποιήσει τις συλλογικές δυνατότητες Έρευνας & Τεχνολογίας στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου για να αυξήσει την παρουσία τους στην αγορά των FCEV. Ως εκ τούτου, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την αμοιβαία πρόσβαση στα στοιχεία της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Ως πρώτο βήμα, η Hyundai Motor Group θα παράσχει την δυνατότητα πρόσβασης σε εξαρτήματα που βασίζονται στην τεχνογνωσία της Hyundai από την ανάπτυξη του ix35 κυψελών καυσίμου καθώς και του NEXO. 

Η Audi, ως υπεύθυνη για την ανάπτυξη τεχνολογιών κυψελών καυσίμου του Ομίλου Volkswagen, θα μπορέσει επίσης να εκμεταλλευτεί πλήρως την αλυσίδα εφοδιασμού ανταλλακτικών FCEV της Hyundai.

Δυνατό ξεκίνημα για το ηλεκτρικό Hyundai NEXO