Κορυφαία η Kia στην ποιότητα μελέτης της J.D.Power

Μετά την υψηλότερη κατάταξη σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία το 2016 και το 2017, η Kia παραμένει στην κορυφή ως ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές.

Kia Rio

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά η Kia αναγνωρίστηκε από την J.D. Power ως ο Νο1 κατασκευαστής στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας 2018 (Initial Quality Study ή IQS), με 72 παρατηρήσεις ανά 100 οχήματα (μέσος όρος κατασκευαστών, 93/100). Η Kia διατηρεί την ηγετική της θέση με κορυφαίες επιδόσεις σε διάφορες κατηγορίες, όπως με το Sorento (στα μεγάλα SUV) και το Rio (στα κόμπακτ). Το Optima (στα μεσαία οικογενειακά), το Sportage (στα μεσαία SUV) και το Sedona (στα μίνιβαν) ήταν δεύτερα και το Forte (στα μικρομεσαία) τρίτο. Μετά τις διακρίσεις IQS το 2015, το 2016 και το 2017, το Soul απέσπασε και πάλι την μεγαλύτερη βαθμολογία ως το πιο πολυχρηστικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Η φετινή IQS που έγινε στις ΗΠΑ βασίζεται σε απαντήσεις τις οποίες έδωσαν 75.712 αγοραστές και μισθωτές νέων μοντέλων (2018) για μετά από 90 ημέρες κατοχής και χρήσης. Τα οχήματα αξιολογούνται με βάση την εμπειρία οδήγησης, τις επιδόσεις του κινητήρα και της μετάδοσης, καθώς και σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων ποιότητας που αναφέρουν οι κάτοχοι των οχημάτων.

Δείτε ακόμη:

Αυτό είναι το εντελώς νέο Kia Ceed