5άστερο το Volvo XC40 από τον Euro NCAP

Το Volvo XC40 έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν υπό το νέο, πιο απαιτητικό καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP.

Volvo XC40 Euro NCAP

Το νέο Volvo XC40 προσθέτει ακόμη μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του. Στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP για το 2018, το μοντέλο απέσπασε πέντε αστέρια και κορυφαίες αξιολογήσεις. Το XC40 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο, μαζί με όλα τα μοντέλα των Σειρών 60 και 90, που πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού.

Πιο δύσκολα τα crash tests

Το 2018, οι δοκιμές του Euro NCAP είναι οι πιο δύσκολες που έγιναν ποτέ, με νέες και περισσότερο απαιτητικές δοκιμασίες όσον αφορά τις τεχνολογίες ασφαλείας. Όπως για παράδειγμα η ανίχνευση ποδηλάτη με αυτόματο φρενάρισμα και τα συστήματα διατήρησης λωρίδας εκτάκτου ανάγκης. Συνολικά, το νέο Volvo XC40 έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν υπό το νέο καθεστώς. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, με τους 97 βαθμούς που απέσπασε στη δοκιμή για την προστασία των ενήλικων επιβατών, το μικρό SUV της Volvo κατακτά μια από τις 5 υψηλότερες βαθμολογίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία στις δοκιμές των τριών τελευταίων χρόνων.

Volvo XC40 Euro NCAP

Δείτε ακόμη:

Πρώτη γνωριμία με το Volvo XC40